Cum poţi să slăbeşti cu ajutorul merelor

1 slabit mere jpg jpeg

Merele sunt pe lista cu fructele pe care le-ai mânca zilnic? Află că ele te pot ajuta şi să scapi de kilogramele nedorite fără să faci eforturi prea mari.

Merele aduc numeroase beneficii sănătăţii şi, în plus, sunt un aliat de nădejde dacă vrei să slăbeşti. Acest efect este pus pe seama pectinelor, fibre care „taie“ foamea. În plus, are puţine calorii (între 60 şi 80, în funcţie de mărime) şi este diuretic. Nutriţionistul american Tammi Flynn a găsit o metodă eficientă de a slăbi. Le-a recomandat persoanelor care voiau să piardă în greutate să mănânce câte un măr înainte de mesele principale. Participanţii care au intrat în programul de slăbire bazat pe acest truc au slăbit aproximativ 7 kilograme şi jumătate în 3 luni. Pe lângă consumul unui măr înainte de micul dejun, prânz şi cină, voluntarii au urmat şi o dietă slab calorică, dar echilibrată, şi au făcut mişcare, cel puţin 30 de minute zilnic. Chiar şi plimbările lungi, în ritm puţin mai alert, au contribuit la „topirea“ kilogramelor în plus.

Alimente permise

Principiul de bază este următorul: consumă câte un măr înaintea meselor principale. Pe lângă acestea, include în meniu brânzeturi sărace în grăsimi, iaurturi degresate, ouă, piept de pui, carne slabă de curcan, de vită, somon, ovăz, orez brun, broccoli şi salată. Te poţi folosi de aceste alimente pentru a-ţi prepara gustările şi mesele principale ale zilei, după preferinţe.

Un exemplu de meniu de 1.200 de calorii

Micul dejun

* 1 măr

* omletă din două ouă cu brânză

* 1 ceşcuţă cu fulgi de ovăz fiert

Gustare

* o jumătate de ceşcuţă de brânză slabă

* 1 iaurt mic fără grăsimi

Prânz

* 1 măr

* piept de pui la grătar

* 100 g de broccoli înăbuşit cu o jumătate de ceaşcă de orez brun

* 1 pahar de lapte degresat cu cacao

Cină

* 1 măr

* somon la grătar

* o salată verde cu lămâie

SFAT. Îţi poţi personaliza dieta respectând lista cu alimentele premise şi cantitatea de calorii (1.200). Poţi mări numărul la 1.500 - 1.800 de calorii, dar trebuie să iei în calcul că pierderea în greutate se va produce mai încet.

6 beneficii ale merelor

SFAT

Atunci când urmezi un regim, consumă 4-5 porţii mai mici de mâncare pe zi, pentru a ajuta digestia. De asemenea, în dietă sunt indicate alimentele sărace în grăsimi şi bogate în proteine esenţiale, care dau energie şi induc saţietatea.

Caseta specialistului

Dr. Corina Zugravu, specialist în igiena alimentaţiei şi nutriţie

Conţin fibre solubile

Este foarte important să introducem merele în alimentaţie, fie că este vorba despre o dietă sau de un meniu obişnuit, pentru că aduc fibre solubile de tipul pectinei. Astea se umflă în tubul digestiv şi formează un gel, care poate scădea nivelul de colesterol. Practic, dietele cu mere se bazează pe proprietăţile pectinei conţinute de aceste fructe. Dacă ai probleme cu stomacul şi mănânci mere pe stomacul gol s-ar putea să te trezeşti cu o creştere a acidităţii gastrice şi o balonare.