Cum păstrezi mai mult timp fructele şi legumele proaspete

1 fructe legume jpg jpeg

Există câteva trucuri care te ajută să păstrezi mai mult timp fructele şi legumele proaspete. Iată ce poţi face pentru a te bucura mai multe de ele şi pentru a evita astfel risipa de alimente!

Temperatura ridicată, calitatea produselor, cum şi când sunt spălate sau depozitarea necorespunzătoare influenţează deteriorarea alimentelor. Iată câteva principii care te vor ajuta să păstrezi legumele, fructele şi verdeţurile proaspete cât mai mult posibil!

P ă streaz ă -le î n frigider

Aten ţ ie la alimentele care con ţ in etilen ă !

Pentru prospe ţ imea verde ţ urilor

Citeşte şi: Cum păstrezi cartofii pentru a nu deveni toxici

Trucuri pe care este bine să le cunoşti

  • Ceapa, cartofii, sfecla, dovleceii ş i usturoiul au o coaj ă dens ă ş i se p ă streaz ă mai bine la temperatura camerei. Le po ţ i depozita î ntr-un sertar din buc ă t ă rie, î n pungi groase de p â nz ă ;
  • P ă streaz ă cele mai delicate alimente, precum salata verde sau ierburile, departe de marginile frigiderului, pentru a evita î nghe ţ area lor;
  • Ş terge rafurile frigiderului, de cel pu ţ in o dat ă pe lun ă , astfel î nc â t s ă previi formarea mucegaiului, care poate contamina alimentele;
  • Fructele de p ă dure se men ţ in foarte bine î n caserolele pe care le cumperi, cu g ă uri mici. Acestea ajut ă fructele s ă elimine umezeala ş i le p ă streaz ă proaspete;
  • Pentru a evita formarea mucegaiului, nu sp ă la alimentele î nainte de a le pune î n frigider. Dac ă alegi s ă faci acest lucru, us u c ă -le  cu un prosop de h â rtie.