Ce poti trata cu ajutorul cojilor de mar

1 ce poti trata cu ajutorul cojilor de mar 4stf jpg jpeg

De┼či mul┼úi o arunc─â, coaja de m─âr con┼úine nutrien┼úi ┼či vitamine care stimuleaz─â s─ân─âtatea stomacului ┼či ├«mpiedic─â acumularea de gr─âsimi. Trebuie men┼úionat ├«ns─â c─â ├«n coaja fructului de m─âr se concentreaz─â cele mai multe substan┼úe hr─ânitoare, antioxidan┼úi ┼či vitamine.

Iat─â de ce trebuie s─â consumi cojile de m─âr ┼či ce propriet─â┼úi au acestea!

Au grij─â de s─ân─âtatea inimii

Coaja de măr conţine o fibră numită pectină, care joacă un rol extrem de important în reglarea nivelului de colesterol rău. În plus, aceasta conţine o cantitate semnificativă de polifenoli, adică antioxidanţi puternici care împiedică depunerea colesterolului pe artere.

Astfel, consumul regulat de mere protejeaz─â sistemul cardiovascular ┼či reduce riscul de boli precum ateroscleroza sau atacul de cord.

Ajut─â digestia

S─ân─âtatea stomacului este favorizat─â de consumul de mere datorit─â pectinei, care sus┼úine func┼úia digestiv─â, contribuie la digerarea mai u┼čoar─â a alimentelor ┼či previne, astfel, constipa┼úia.

A┼čadar, po┼úi include mere ├«n alimenta┼úia de zi cu zi ┼či te vei feri de probleme digestive cum sunt gastrita, balonarea, diareea, gazele sau dureri abdominale.

Te ajut─â s─â c├ó┼čtigi mas─â muscular─â

Pentru a ob┼čine mas─â muscular─â, trebuie s─â consumi multe proteine ┼či alte substan┼úe nutritive importante de care organismul are nevoie pentru a func┼úiona bine.

De┼či cojile de mere con┼úin fibre ┼či o cantitate mic─â de proteine, ele mai au ├«n plus un compus bio numit acid ursolic, care reduce uzura musculaturii ┼či stimuleaz─â dezvoltarea ei.

Previn îmbătrânirea prematură

Datorit─â con┼úinutului ridicat ├«n antioxidan┼úi puternici, cum ar fi chercitina, epicatechina ┼či procianidina, consumul frecvent de mere ├«mpiedic─â ├«mb─âtr├ónirea prematur─â a pielii, ac┼úion├ónd ca o barier─â ├«mpotriva radicalilor liberi.

Au proprietăţi anticancer

Antioxidan┼úii con┼úinu┼úi de coaja de m─âr ├«ncetinesc procesul de formare a celulelor maligne ├«n cazul cancerului de prostat─â ┼či de s├ón. Cercet─âtorii americani de la Universitatea din Wisconsin au "tratat" celulele canceroase cu un extract din coaj─â de m─âr, observ├ónd c─â procesul de cre┼čtere a acestora a fost ├«ncetinit. De asemenea, speciali┼čtii au observat cre┼čterea nivelului unei proteine despre care se ┼čtie c─â este implicat─â ├«n suprimarea cre┼čterii tumorilor.