Ce arată un studiu recent despre salata de roşii. Vei vrea să o consumi mai des

1 2 jpg jpeg

Vara consumăm mai multe salate, iar în ţara noastă, vedeta este cea de roşii. Vestea bună este că acest preparat se află în topul mâncărurilor cu cele mai puţine calorii, după cum arată un studiu recent.

Salata de roşii are doar 36 de calorii, potrivit GolfSupport.com, care a folosit o bază internă de 12.000 de feluri de mâncare din Taste Atlas pentru a determina primele 50 din cele mai populare feluri de preparate din Europa. Selecţia a inclus salatele din primele 20 de ţări europene cu cel mai mare PIB (2020).

După salata de roşii se află Horta (53,8 calorii), salata grecească cu doar 2 g de grăsimi, 3,5 g de proteine, 8,5 g de carbohidraţi. Pe locul trei se află salata de orez spaniolă, Ensalada Sevillana; cu 57 de calorii pe porţie, cu 2 g grăsimi, 3 g proteine şi 8 g carbohidraţi, urmată de Surówka Z Buraków (salată de sfeclă) din Polonia şi de Poland Okurkový salát (salată de castraveţi) din Cehia, informează Mediafax.

Salata cu cele mai multe calorii este Huzarensalade, care conţine cartofi şi care are şi cel mai mare conţinut de grăsime, respectiv 52,2 g. Salata Panzanella, care conţine pâine, are cu 491,2 calorii (7,4 g de grăsimi şi 5,3 g de carbohidraţi), precum şi 94,5 g de proteine. Insalata di riso conţine 484 de calorii pe porţie, 31,6 g de grăsimi, 30,4 g de proteine şi 21,9 g de carbohidraţi.

Roşiile sunt printre cele mai sănătoase alimente, graţie conţinutului de potasiu şi de licopen, antioxidant care dă culoarea roşie specifică. Roşiile sunt sărace în sodiu, iar din acest motiv nu trebuie să lipsească din dieta cardiacilor. De asemenea, sunt ideale în zilele de vară datorită conţinutului ridicat de apă, ceea ce creşte gradul de hidratare a organismului.