Benzile de alergare, aliatul tău pentru o viaţă mai activă

1 clicksanatate beprogressive jpg jpeg

Nevoia de a face exerci┼úii fizice ┼či de a ne tonifia musculatura, se manifest─â din ce ├«n ce mai des, ├«n cadrul unei vie┼úi preponderent sedentare, ├«n care tehnologia a luat locul multor activit─â┼úi care ne angrenau mi┼čcarea fizic─â. Fiecare va ├«ncerca s─â g─âseasc─â cea mai bun─â variant─â de antrenament sportiv, potrivit capacit─â┼úii, nevoilor, dar ┼či bugetului s─âu. Banda de alergare are un istoric foarte lung, ├«nc─â afl├óndu-se printre preferatele celor care doresc s─â fac─â mi┼čcare ┼či s─â ├«┼či asigure o stare de bine.

Banda de alergare

De┼či este un aparat de fitness extrem de simplu, banda de alergare ├«nc─â ├«┼či demonstreaz─â utilitatea ┼či beneficiile, fiind adoptat─â de majoritatea celor care practic─â fitness-ul. Banda de alergare reprezint─â un aparat care este folosit pentru mers, alergat ┼či urcat, ├«n timp ce totu┼či r─âm├ói pe loc. Este format─â  la exterior dintr-o suprafa┼ú─â mobil─â, asemeni unei benzi rulante pozi┼úionat─â ├«ntre sisteme de ro┼úi  mascate ├«n interiorul corpului benzii de alergare.  Astfel, aceast─â band─â ajut─â la simularea mi┼čc─ârilor specifice de mers ┼či alergat, implic├ónd mi┼čcarea permanent─â. Raportate la acelea┼či unit─â┼úi de m─âsurare a distan┼úei ┼či timpului. Modelele de benzi de alergare permit celor care le folosesc s─â parcurg─â aceea┼či distan┼ú─â ca ┼či cum ar efectua mi┼čc─ârile de mers ├«n mod natural. Componenta de baz─â, suprafa┼úa mobil─â,  ┼či ro┼úile care o pun ├«n mi┼čcare sunt elementele comune, design-ul fiind diferit  ├«n func┼úie de fiecare model ├«n parte. Benzile de alergare, indiferent de design sunt prev─âzute cu afi┼čaj electronic, av├ónd rolul de a indica unit─â┼úile de m─âsur─â pentru  timp, distan┼ú─â, vitez─â, frecven┼ú─â cardiac─â ┼či calorii consumate.

Beneficiile benzilor de alergare

Banda de alergare este un aparat fitness cardio extrem de apreciat de c─âtre pasiona┼úii de mi┼čcare. Fiecare model de benzi de alergare ├«┼úi ofer─â posibilitatea regl─ârii vitezei ┼či unghiului ├«n care vrei s─â lucrezi, sc─âz├ónd sau cresc├ónd dificultatea exerci┼úiilor pe care inten┼úionezi s─â le efectuezi. ├Än primul r├ónd,  benzile de alergare reprezint─â un aparat extrem de comod, care poate fi folosit inclusiv acas─â, permi┼ú├óndu-┼úi s─â alergi sau s─â mergi oric├ót dore┼čti, f─âr─â  a te deplasa. Chiar mai mult, o band─â de alergare ├«┼úi va permite s─â efectuezi exerci┼úii fizice indiferent dac─â vremea de afar─â ├«┼úi permite sau nu. Fiind cea mai simpl─â form─â de exerci┼úiu fizic, mersul pe band─â poate fi adoptat de c─âtre oricine, indiferent de condi┼úia fizic─â. Este un aparat foarte versatil, permi┼ú├ónd sportivilor cu experien┼ú─â ┼či condi┼úie fizic─â s─â fac─â un mix de exerci┼úii ├«n timp ce utilizeaz─â banda. Astfel, se poate  merge pe o band─â de alergare ┼úin├ónd ├«n m├óini gantere, pentru a facilita arderea gr─âsimilor. Mersul pe benzile de alergare sus┼úine circula┼úia sangvin─â ┼či func┼úionarea cardiac─â, stimuleaz─â sistemul respirator ┼či elimin─â tensiunea muscular─â. Folosind constant benzi de alergare, ai posibilitatea de a arde gr─âsimile ┼či  de a facilita drenajul limfatic, sc─âz├ónd astfel ├«n greutate, atenu├ónd celulita ┼či tonifiind musculatura. Tot prin mersul pe band─â vei atenua rigiditatea articula┼úiilor ┼či ├«┼úi vei sus┼úine mobilitatea ┼či echilibrul. Astfel,  folosind benzi de alergare, ├«┼úi  oferi posibilitatea efectu─ârii mi┼čc─ârilor specifice mersului ┼či alergatului, corpul exercit├ónd acelea┼či mi┼čc─âri ┼či antren├ónd aceia┼či mu┼čchi ca ┼či ├«n cazul alerg─ârii pe o pist─â de atletism sau mersului sus┼úinut exercitat  pe strad─â.

La ce trebuie să fii atent atunci când alegi o bandă de alergare

Dac─â te-ai hot─âr├ót s─â ├«┼úi asiguri posibilitatea de a face mi┼čcare oric├ónd ├«n confortul casei tale,  atunci achizi┼úionarea unei benzi de alergare se va dovedi a fi cea mai bun─â decizie. ├Än primul r├ónd ar trebui s─â stabile┼čti ce buget aloci pentru acest aparat. Ulterior, va trebui s─â fii atent la o serie de aspecte, cum ar fi ce tip de band─â dore┼čti, electric─â sau pus─â ├«n mi┼čcare de propria ta mi┼čcare, de┼či cele electrice sunt modele standard, a┼ča cum ┼či func┼úia de ├«nclinare o de┼úin toate modele actuale.  Pia┼úa de specialitate ofer─â o gam─â foarte variat─â de modele ├«n ceea ce prive┼čte design-ul. Dintre acestea  po┼úi alege benzile  tip birou, prev─âzute cu un spa┼úiu pentru pozi┼úionarea laptopului, sau pe cele standard. ├Änainte de a decide ce model alegi, este bine s─â studiezi ┼či afi┼čajul cu care sunt prev─âzute, g─âsind grafica ┼či designul preferate. Foarte important─â este ┼či dimensiunea benzii de alergare, astfel ├«nc├ót s─â o pozi┼úionezi ├«ntr-un spa┼úiul aerisit ┼či potrivit activit─â┼úii sportive.

Precauţii în folosirea benzilor de alergare

Mersul este mi┼čcare cea mai natural─â pe care orice organism apt o poate efectua. Precau┼úiile se impun ├«ns─â atunci c├ónd dore┼čti s─â alergi la o vitez─â mare ┼či pe o durat─â extins─â de timp. Este bine s─â ceri sfatul unui medic, ├«n cazul ├«n care te confrun┼úi cu probleme de s─ân─âtate. Folosirea unei benzi de alergare impune gradualitate, astfel c─â nu vei ├«ncepe acest program de sport la o vitez─â mare ┼či la o ├«nclina┼úie foarte abrupt─â, ci vei demara u┼čor, pe perioade scurte ┼či la o vitez─â medie. Folosit─â corect ┼či adaptat─â capacit─â┼úilor tale fizice, banda de alergare se va dovedi un aparat extrem de util ┼či benefic.