Atentie mare! Obiceiul asta pe care sigur il ai si tu te poate ucide

1 atentie mare obiceiul asta pe care sigur il ai si tu te poate ucide v9dv jpg jpeg

Multe persoane merg la solar in fiecare zi fara sa stie ca le pote afectea pielea. Celulele din stratul superior al pielii produc pigmentul melatonina care da culoare naturala.

Atunci cand este expusa radiatiilor UV, pielea produce din ce in ce mai multa melatonina, facand ca pielea sa devina mai inchisa la culoare si sa se bronzeze. Bronzul este exact semnul ca pielea a fost deteriorata de radiatii. Nu este un semn de sanatate.

Bronzul fara ardere poate cauza probleme mari, iti poate face pielea sa imbatraneasca si poate duce la cancer de piele. Radiatiile UV deterioreaza ireversibil ADN-ul.

De cate ori iti expui pielea la soare sau la solar iti cresti riscul de a face cancer de piele.

Solarul poate cauza afectiuni ale ochilor si afectiuni imediate ale pielii, precum arsuri, iritatie, roseata si umflaturi.

Radiatia UVA, emisa la solar, penetreaza si cel mai adanc strat al pielii, cauzand deteriorare, imbatranire prematura, aparitia ridurilor, reducerea nivelului de colagen si pigmentare.  

Oamenii de ştiinţă francezi avertizează că şezlongurile din solare pot creşte riscul de apariţie a celei mai grave forme de cancer. Studiile cercetătorilor vin să explice de ce un număr tot mai mare de persoane trecute de 50 de ani suferă de melanom de tip malign.

De fapt, în ultimele trei decenii numărul persoanelor care suferă de cancer de piele s-a triplat.

Pentru această situaţie îngrijorătoare ar putea fi de vină şi saloanele, care pun la dispoziţie sezlonguri pentru bronzat. Experţii consideră că explozia de solare încă din anul 1970 are consecinţe nefaste asupra sănătăţii pielii.

Concluziile celui mai recent studiu în acest domeniu, publicate în Jurnalul Medical Britanic, arată că cifrele privind cazurile de melanom malign vor creşte în viitor.

Cancerul de piele se dezvoltă în decursul a câţiva ani, iar acest lucru îi linişteşte pe tineri, care nu iau prea în serios aceste avertismente.

Doctorul Mathieu Boniol, de la Institutul Internaţional de Cercetare şi Prevenţie din Lyon, Franţa, cel care a condus studiul, spune că este nevoie de acţiuni mai agresive pentru ca tinerii să conştientizeze pericolul la care se expun.

„Unităţile de raze ultraviolete pot fi de 10-15 ori mai intense faţă de razele solare la prânz, când sunt cel mai puternice“, a spus specialistul.

Acesta recomandă evistarea sau limitarea expunerii repetate a pielii la cantităţi mari de ultraviolete emise de şezlongurile de bronzat.