Ai părul uscat? Iată cum să îl îngrijeşti!

1 par uscat jpg jpeg

Când vine vorba de un păr sănătos şi strălucitor, hidratarea este imperios necesară. Acest lucru menţine culoarea părului, te scapă de firele rebele, iar aspecul este unul neted şi fin. Părul uscat devine o reală problem, în special în sezonul rece, aşadar, iată câteva tratamente şi trucuri care să te ajute să ţii la distanţă deshidratarea părului.

De ce devine părul uscat?

Există două tipuri de păr uscat. Primul este produs de încetinirea producţiei de sebun, care apare odată cu înaintarea în vârstă sau din cauze genetice. Scalpul produce sebum care coboară pe firul de păr de la rădăcină până la vârfuri. Cu cât rădăcina produce mai puţin sebum, cu atât va fi mai uscat la vârfuri. De asemenea, părul poate fi uscat şi de la sine. De exemplu, părul creţ poate avea un aspect mult mai deshidratat, iar asta pentru că sebumul nu poate ajunge pe întreaga lungime a firului de păr.

Al doilea motiv ţine de consecinţele pe care trebuie să le îndurăm din cauza expunerii excesive la vopsit sau căldură. În acest sens, trebuie să-ţi creezi o nouă rutină şi să scapi de obiceiurile proaste pentru a reda strălucirea părului.

Tratamentul de zi cu zi pentru părul uscat

”Îţi speli părul des? Atunci ideal ar fi să foloseşti un şampon delicat, pentru ca apoi să adaugi şi acţiunea unui balsam. Rutina de spălare a părului este unică pentru fiecare în parte. Unele femei pot sta şi o săptămână fără să fie nevoite să-şi spele părul, în timp ce altele trebuie să o facă aproape zilnic. Dacă părul se simte uscat, încearcă să-l speli mai rar şi să ai grijă la produsele pe care le foloseşti”, te îndeamnă Cristina Scrisu, stilist Wella Professionals.

Trişează între spălări

Ce-ai zice dacă ai mai sta o zi în plus fără să-ţi speli părul? Poţi opta pentru şamponul uscat EIMI Dry Me, iar tranziţia se va face cu uşurinţă. Trebuie doar să aplici produsul direct la rădăcină şi să masezi

Folseşte apă micelară pentru bucle şi păr creţ

”Buclele şi părul creţ au nevoie de extra îngrijre, iar în acest sens se recomandă şamponul micelar pentru o spălare profundă. Încearcă NutriCurls Micellar Shampoo pentru a îndepărta impurităţile fără să elimini uleiurile esenţiale”, adaugă Cristina Scrisu, stilist Wella Professionals.

Alternează cu un balsam de curăţare

Această metodă va fi adorată de femeile cu părul creţ. Nu trebuie să renunţi la şamponul tradiţional, ci doar să adaugi în rutina de îngrijire un balsam menit să-ţi cureţe părul şi să-ţi purifice scalpul. NutriCurls Cleansing Conditioner este un produs special creat pentru părul delicat şi tot ce trebuie să faci este să-l aplici de la rădăcină spre vârfuri şi să-l foloseşti exact ca pe un şampon obişnuit.