6 participanţi vor să slăbească 200 de kg în 10 săptămâni cu ajutorul psiho-dietei

1 anca alungulesei romania arde grasimea jpg jpeg

Anca Alungulesei, terapeut în nutriţie şi creatoare a metodei integrative de slăbit Psiho-Dieta, a dat startul campaniei naţionale de slăbit „România arde grăsimea”, în care 6 participanţi, cu poveşti diferite de viaţă şi de acumulare a kilogramelor, îşi propun să topească în total mai bine de 200 de kg, timp de 10 săptămâni.

Un medic rezident, un medic ORL, un fost militar şi sportiv de performanţă, o mamă activă, aflată în concediu de creştere copil, o studentă la facultatea de nutriţie şi o bucureşteancă ce lucrează la un depozit sunt cei care au intrat în lupta oficială cu kilogramele, cu ajutorul Psiho-Dietei şi al Ancăi Alungulesei, pentru a-şi recăpăta libertatea de mişcare, încrederea, sănătatea şi fericirea.

„În patru săptămâni de înscrieri, am peste 1000 de persoane dornice să găsească drumul cel mai eficient pentru a scăpa de kilogramele în plus. Am ales 6 tipologii diferite, cu blocaje diverse în procesele de slăbire, pentru a da un exemplu celor de acasa şi a ajuta cât mai multă lume să scape de povara kilogramelor în plus şi a traumelor generate de către acestea. Sunt multe kg pe care participanţii isi doresc să le elimine, însă ideea nu este să obţinem la finalul campaniei această matematică, pentru că nu are nimeni cum să slăbească 40 de kg în 2 luni, ci să afle formula personală care să-i asigure fără efort, succesul in procesul de slabire pe termen lung. Scopul meu este să ii învăţ pe participanti cum să isi foloseasca creierul în dietă, la fel de mult cum uziteaza de farfuria de mâncare şi de meniul zilei dar si sa ii ajut sa se deblocheze emotional de acest nr mare de kilograme. În drumul către kg dorite, creierul trebuie să fie prezent, să învăţăm să-l folosim şi să-l avem aliat în ceea ce ne propunem, ca el să nu ajungă să ne saboteze obiectivul. Fiecare dintre noi este un TOT, nu putem cu alimentaţia să mergem în dreapta şi cu creierul în direcţia opusă.”, declară Anca Alungulesei la debutul campaniei naţionale de slăbit ale cărei rezultate pot fi urmărite în fiecare zi de marţi, în emisiunea „Vorbeşte lumea”, de la Pro Tv.

Simt furie, tristeţe, frustrare atunci când mă gândesc la felul în care am ajuns să arăt! Mănânc, plâng, mănânc, şi problema se agravează, deşi pe moment mă simt bine.” sau „Îmi simt corpul ca o locuinţă neîngrijită în care niciodată nu invit pe nimeni din ruşinea de a nu vedea şi ceilalţi dezastrul de acolo. Dacă aş scăpa de kg în plus, m-aş simţi un om normal, fără acest ambalaj care mă încurcă şi mă ţine ascunsă” sau „Mi-e frică de boală, sunt supărat pe mine că nu mă mai pot mişca, că nu-mi pot ţine nepotul de mână, că nu pot dansa cu soţia, că nu mai găsesc cu ce să mă îmbrac, că obosesc numai la gândul că urmează să fac câţiva paşi, în condiţiile în care eu am fost sportiv de performanţă.”, acestea sunt doar câteva dintre mărturiile pline de amar pe care cei 6 participanţi la campania „România arde grăsimea” i le-au dat terapeutului în nutriţie Anca Alungulesei, înainte de a intra în programul Psiho-Dieta.

„Drama fiecărui om care suferă de exces de kg este nebănuit de mare, la fel de mare este şi responsabilitatea mea de a-i ajuta să se pregătească pentru succes. Am început deja procesul de slăbit, cu prima şedinţă de Psiho-Dietă, urmează un ghidaj permanent din partea mea, meniuri personalizate, discuţii de deblocare, acceptare şi motivaţie, eliminarea convingerilor limitative despre mancare, corp si kilograme precum şi multe încurajări de grup. Am ales să lucrez cu participanţii atat unu la unu, dar mai ales în grup, pentru că forţa, exemplul şi mobilizarea celor din jur motivează. Suntem deja un grup unit şi empatic, acesta este marele câştig, un grup în care nimeni nu se simte singur şi neînţeles, în care fiecare simte să-l susţină pe cel de lângă la greu, pentru că şi el a fost acolo şi ştie cum e.”, susţine terapeutul în nutriţie

, cu peste 10 ani de expertiză în domeniul alimentaţiei sănătoase care va da detalii despre fiecare concurent şi etapă din campania naţională de slăbit pe platforma

.