Vinul ro┼ču elimin─â gr─âsimile acumulate ├«n ficat

2 jpg jpeg

Cercet─âtorii au analizat efectele pe care le au asupra ficatului ┼či a celulelor de gr─âsime anumite substan┼úe chimice provenite din struguri Muscadine, un soi din ├«n sud-estul Statelor Unite ale Americii.

Se pare c─â unul dintre compu┼či, mai exact acidul elagic, a dus la ├«ncetinirea semnificativ─â a cre┼čterii num─ârului de celule de gr─âsime existente, ca ┼či a form─ârii unora noi.

Poate combate tulbur─ârile metabolice

A┼ča s-a ajuns la concluzia c─â un consum moderat de vin ro┼ču este un bun mijloc de a contribui la combaterea obezit─â┼úii ┼či a tulbur─ârilor metabolice asociate, cum ar fi steatoza hepatic─â.

Ce spun alte studii

Au existat ┼či alte studii ├«n care s-au folosit cobai supraponderali ┼či substan┼úe din vin din soiuri de struguri Pinot. Ficatul cobailor care au consumat echivalentul unui pahar ┼či jum─âtate pe zi din sucul acestor struguri a acumulat mai pu┼úin─â gr─âsime dec├ót al specimenelor care nu primiser─â extras de struguri.

E important s─â ┼čtii ce s─â pui ├«n co┼čul de cump─âr─âturi

Aceste studii nu încurajează înlocuirea medicamentelor existente cu struguri, ci orientarea către alimente sănătoase.

ÔÇ×Dac─â v─â face┼úi cump─âr─âturile ┼čtiind ce aliment este bun pentru problemele dvs. de s─ân─âtate, ar fi bine ca acest fruct (strugurii) sau o sticl─â de vin ro┼ču s─â nu lipseasc─â de pe lista de cump─âr─âturi", recomand─â cei care au realizat studiul.