Top 7 remedii naturiste care te pot scăpa de varice

1 2 jpg jpeg

Castane

Catanele sunt un remediu excelent în varice. În acest sens, trebuie să prepari o tinctură din 50 de grame de castane (mărunţite). Acestea se macerează în jumătate de litru de ţuică, timp de 14 zile, agitandu-se zilnic. Se consumă câte 30 de picături, de 3 ori pe zi, timp de 3 săptămâni.

Roşii

Şi roşiile te pot ajuta să scapi de această afecţiune inestetică, dar şi dureroasă. Iată ce presupune tratamentul cu roşii: se taie felii subţiri de roşii şi se aplică de 3-4 ori pe zi, pe picioare, în zonele afectate de varice. Acest tratament trebuie urmat timp de 60 de zile.

Oţet de mere

De asemenea, şi oţetul de mere s-a dovedit a fi un remediu naturist extem de eficient în varice. Ce trebuie să faci? Aplică oţet de mere pe pielea afectată de varice şi masează uşor zona. Fă acest tratament în fiecare dimineaţă, dar şi seara înainte de culcare. Acest tratament trebuie urmat timp de câteva luni pentru a reduce varicele.

Pâine

Poate părea surprinzător, dar şi pâine poate lupta cu varicele. O felie de pâine albă se înmoaie în oţet de mere, se presară cu bicarbonat de sodiu, se aplică pe locul bolnav şi se ţine până apare senzaţia de arsură. Acest tratament se face de două ori pe săptămână, timp de o lună.

Ulei de măsline

Amestecă o cantitate egală de ulei de măsline şi de vitamina E sub formă de ulei. Masează venele cu ulei cald timp de câteva minute, de două ori pe zi, timp de câteva luni. Vei vedea că varicele se vor diminua.

Usturoi

Usturoiul nu putea să lipsească de pe lista cu remediile care te scapă de varice. Aşa că, taie felii şase căţei de usturoi şi pune-i într-un pahar. Adaugă sucul făcut din trei portocale. Mai pune şi două linguri de ulei de măsline. Lasă amestecul la marinat timp de 12 ore. Agită recipientul apoi masează cu acest amestec venele inflamate timp de 15 minute. Bandajează zona şi lasă tratamentul să acţioneze peste noapte. Apoi clăteşte cu apă.

Gălbenuş

Amestecă un gălbenuş cu două linguri de miere de albine şi două linguri de vodcă. Se pune din acest unguent obţinut pe un tifon şi se aplică pe zona cu probleme. Pe deasupra se înveseleşte cu un celofan şi cu un fular. Acest tratament trebuie urmat o dată pe zi, timp de 10 zile şi o pauză de 10 zile. Apoi se poate relua.