Scapă de febră fără medicamente

1 2 jpg jpeg

Temperatura normală a corpului se situează între 36,8-37,5 grade Celsius, în funcţie de greutate şi de vârstă. O schimbare de doar jumătate de grad te poate face să te simţi foarte rău şi indică de obicei o infecţie în corp.

O temperatură mai mare de 39 de grade Celsius, însoţită de dureri sau de vărsături, care nu prezintă nicio cauză evidentă, necesită asistenţă medicală imediată şi un tratament corespunzător.

Ceaiurile combat efectele febrei

În timpul febrei puternice, corpul pierde cantităţi imense de lichide prin transpiraţie, aşadar ceaiurile sunt esenţiale alături de tratamentul dat de medic. Poţi încerca un amestec de tătăneasă, floare de soc şi de mentă.

Se va pune câte o linguriţă din fiecare plantă şi se vor fierbe împreună în 250 ml de apă, lăsându-se la infuzat timp de 10 minute, după care ceaiul se va bea călduţ.

Un alt ceai eficient se obţine dintr-o lingură de seminţe de muştar, care se toarnă peste o cană cu apă fierbinte. Se bea la fiecare două ore câte o jumătate de cană, până când scade febra.

Compresele din cartofi scad temperatura

Cartoful tăiat rondele şi aşezat pe frunte este un remediu eficient împotriva stărilor febrile. Tot pentru scăderea temperaturii, sunt folosite şi compresele cu oţet, aşezate pe zona frunţii, sau şosetele umezite cu oţet, care asigură şi un somn liniştit.

Efecte similare le are şi decoctul obţinut din părţi egale de orz şi susan (câte 30 de grame din fiecare), fiert şi lăsat să se răcească, aplicat ca şi comprese pe frunte, după câteva ore de macerare.

Scorţişoara acţionează rapid

Condimentele şi ierburile aromatice sunt, de asemenea, de ajutor în combaterea febrei. Scorţişoara creşte toleranţa la frig şi scade temperatura corpului.

Cei care au febră persistentă trebuie să urmeze o terapie cu pudră de scorţişoară: o linguriţă de pudră într-o ceaşcă de infuzie de plante. Acest remediu se ia din jumătate în jumătate de oră, până când scade febra.

Ghimbirul este recunoscut pentru stimularea circulaţiei sângelui, prin relaxarea vaselor sanguine. Acesta conţine o substanţă cu acţiune antiinflamatoare, care ajută la îndepărtarea durerilor din piept şi a celor articulare, care se instalează de obicei în timpul stărilor febrile.

Leacuri din popor care scad febra

-Se taie mărunt patru cepe, se bagă în şosete de lână, care se încalţă înainte de a merge la culcare. - Se iau zilnic şase linguri de sirop de cătină cu puţină apă, pe stomacul gol, până când dispar stările febrile.

Click! de la cititori

Febra a scăzut semnificativ la fetiţa mea doar în momentul în care i-am umezit şosetele şi căciula cu spirt şi am lăsat-o să doarmă peste noapte aşa. Patricia Stan, Timişoara