Remedii naturale INEDITE cu gutui

1 2 jpg jpeg

Nectarul de gutui previne hepatita

Coaja acestor fructe este recunoscută pentru faptul că are în compoziţie substanţe antivirale. Acestea au rolul de a împiedica dezvoltarea microorganismelor care declanşează hepatitele de tip A, B şi C.

De aceea, nectarul de gutui ar trebui să fie nelipsit din alimentaţia ta. Iată cum se prepară nectarul de gutui: în blender se pun 1,5 litri de apă şi 3 gutui cu coajă, tăiate bucăţi. Se adaugă şi 2-3 linguri de miere. Preparatul obţinut se consumă pe parcursul întregii zile.

Sucul de gutui vindecă pancreatita

Sucul de gutui este un excelent tratament naturist în pancreatite, indigestii şi stări puternice de greaţă. Sucul se prepară extrem de simplu: bagi la blendăr acest fruct, iar zeama obţinută se bea.

În cazurile cu afecţiunile deja menţionate, este indicat să se bea câte 125 de ml de suc de gutui (cam jumătate de pahar), de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Pentru pancreatită, se va urma o cură cu suc de gutui timp de 3 săptămâni.

Gutuile, excelente în numeroase tipuri de cancer

Atât gutuile crude, cât şi nectarul preparat din aceste fructe, sunt excelente tratamente naturiste în mai multe tipuri de cancer, dar mai ales în cancerul de colon. Vitamina B17, conţinută din plin de gutui, distruge celulele maligne (dar nu le afectează pe cele sănătoase).

Te scapă de hemoroizi

Gutuile te pot ajuta să scapi şi de hemoroizi. În acest scop, trebuie să mănânci o gutuie dimineaţa şi una seara (cu tot cu coajă).