Reconstrucţia sânului după mastectomie, gratuită în România!

2 2 jpg jpeg

Potrivit Asociaţiei Chirurgilor Plasticieni din România, la noi se estimează că, anual, aproximativ 3.000 de femei trec printr-o operaţie de mastectomie, ca urmare a diagnosticării cu cancer de sân în stadiu avansat. Dintre aceastea, doar 2,5% apelează la reconstrucţie mamară. Din fericire această operaţie este gratuită acum în spitalele din România. Medicul Tiberiu Bratu, chirurg plastician, a explicat la Antena 1 ce trebuie să facă pacientele pentru a avea parte de acest tratament.

”Acum femeile au dreptul gratuit la o reconstrucţie a sânului, în spitalele de chirurgie plastică din ţară. Pacientele au nevoie de un bilet de trimitere de la medicul oncolog care a tratat cazul, o programare în una dintre secţiile de chirurgie din Cluj, Iaşi, Timişoara, Bucureşti. O pacientă care are cancer de sân actual poate fi operată printr-o metodă modernă numită chirurgie oncoplastică, realizat de o echipă formată dintr-un chirurg oncolog, plastician, radioterapeut, chimioterapeut, se scoate în totalitate cancerul şi se face reconstrucţie de sân în acelaşi timp.

Pacienta trece mult mai uşor peste, suportă mai uşor impactul atunci când se trezeşte. Sunt multe paciente care au risc crescut de cancer la sân, pacientele care trec prin această tragedie trebuie să înţeleagă că atât operaţia cât şi reconstrucţia este gratuită” a explicat medicul.