Propolisul tratează AFTELE

1 2 jpg jpeg

Propolisul

Este deosebit de eficient în tratarea aftelor deoarece acesta este un antibiotic de excepţie, este anesteziant (alină şi durerea) şi un excelent cicatrizant. Propolisul se poate folosi sub formă brută sau de tinctură, care se pune pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, după care se înghite.

Bicarbonatul de sodiu

Faceţi de mai multe ori pe zi spălături cu apă călduţă în care s-a pus o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar la 100 ml apă.

Coaja de salcie

Se foloseşte sub formă de decoct cu care se fac clătiri ale gurii, de 3 ori pe zi, cu cel puţin o oră înainte de masă, în caz de afte bucale şi infecţii la nivelul gurii şi al gingiilor.

Puneţi două linguri de coajă măcinată la o cană de apă călduţă, lăsaţi 8-10 ore la macerat, după care se filtrează.

Planta rămasă după filtrare se fierbe în altă apă (0,5 l) timp de 5 minute, după care se lasă la răcit şi se filtrează. La final se combină cele două macerate, iar preparatul obţinut se pune la rece într-o sticlă cu dop.

Urzica

Sucul de urzică sau decoctul se pot utiliza sub formă de gargară în afte bucale, amigdalite şi gingivite, anihilând şi mirosul neplăcut.

Rădăcina de brustur

Se pun două linguriţe de rădăcină mărunţită la 250 ml de apă, se fierbe 15 minute, se strecoară şi se fac spălături şi gargară de mai multe ori pe zi.

Busuiocul

Se pun două linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute după care se strecoară. Se vor face spălături sau gargară de mai multe ori pe zi.

Coacăzele negre, foarte eficiente

Clătiţi gura de 3-4 ori pe zi cu decoct de coacăze negre. Pentru a prepara decoctul fierbeţi 5 minute o lingură de coacăze uscate în jumătate de cană de apă, la foc mediu.