Noi cazuri de infectare cu virusul A/H1N1

1 2 jpg jpeg

Un număr de 18 persoane, 17 studenţi şi un profesor, au fost confirmate sâmbătă, 25 iulie, de Institutul Naţional Cantatcuzino, cu virusul gripal A/H1N1. Cei 17 studenţi au vârste cuprinse între 20 şi 25 ani şi participă la o şcoală de vară din Braşov. 5 dintre aceştia sunt de naţionalitate română, restul fiind din ţări diferite ca: Turcia, Austria, Spania, Portugalia, Grecia, Belgia, Croaţia şi Rusia. Profesorul depistat pozitiv este de naţionalitate română. Toate persoanele infectate cu noul virus gripal sunt internate la Spitalul de Boli Infecţioase din localitate unde li se administrează tratament antiviral.

Acestea se adaugă celor 8 cazuri confirmate vineri, 24 iulie, de Institutul Naţional Cantacuzino în rândul celor 38 de copii sosiţi din Marea Britanie. La intrarea în ţară li s-a efectuat examenul clinic şi, cu toate că tinerii nu prezentau simptomatologia specifică bolii, în urma analizelor de laborator un numar de 8 au fost depistaţi pozitiv.

Astazi, 27 iulie, au mai fost confirmate alte 13 cazuri, dintre care 12 persone au contactat boala în străinatate. Astfel, numărul cazurilor confirmate în ţară se ridică la 107.