Mâncarea procesată, risc de diabet

1 2 jpg jpeg

Nivelul crescut de nitra┼úi con┼úinu┼úi de m├óncarea procesat─â, conservat─â ┼či din cea ob┼úinut─â din plante ┼či fructe fertilizate artificial cre┼čte riscul de apari┼úie a unor boli cum este diabetul, Alzheimerul ┼či boala Parkinson, arat─â un studiu recent, realizat la Spitalul Rhode Island, SUA. Potrivit cercet─âtorilor, nitra┼úii sunt chimicale ce afecteaz─â at├ót s─ân─âtatea oamenilor c├ót ┼či a animalelor ┼či sunt prezen┼úi ├«n alimente ca friptura prajit─â ├«n ulei, carnea procesat─â, br├ónzeturi dar ┼či ├«n lichide cum este berea sau apa de b─âut de la robinet. Expunerea al aceste substan┼úe afecteaz─â structura celulelor ┼či deterioreaz─â ADN-ul de aceea sporesc ┼či riscuriel de boal─â asociate cu v├órsta a treia, sunt de p─ârere speciali┼čtii.