Fumatul este o armă letală

1 2 jpg jpeg

Tot mai mulţi oameni se gândesc să se lase de fumat, iar în România putem chiar spune că s-a înregistrat o reducere semnificativă a numărului de fumători. Astfel în anii 2000 erau aproximativ 6.1 milioane de fumători, iar în 2005 acesta scăzuse la 5.5 milioane.

Fumatul stă la originea a mai mult de 25 de boli

Atât în lume cât şi în România se realizează un număr mare de studii care evidenţiază tot mai clar efectul profund nociv al fumatului, acesta fiind la originea a mai mult de 25 de boli care afectează sănătatea sau chiar contribuie la deces.

Un studiu realizat pe un eşantion de 1.067 persoane la începutul acestui an de către Centrul de Marketing şi Prognoză Socială din România se arată că 70% din fumători vor să renunţe la fumat însă dor 2-3% reuşesc acest lucru. Un alt studiu revelează faptul că 60% din persoanele care vor să se lase de fumat, se reapucă după aproximativ 7 zile.

Profesor Robert West, de la University College London spune, referitor la un studiu realizat în Marea Britanie: „Ştim că dacă cineva încearcă să se lase de fumat de unul singur, rata de succes va fi de aproximativ 4% într-un an de zile”! Şi cu toate acestea, potrivit studiul Centrului de Marketing şi Prognoză Socială, în România 94% din cei care fumează declară ca renunţă prin eforturi proprii, printr-un efort de voinţă!

Voinţa poate fi antrenată

Voinţa este un muşchi care poate fi antrenat, însă, dacă nevoia profundă, subconştientă nu este adresată, fumătorul va reveni la vechiul viciu. Voinţa este un efort conştient. Iar efortul are nevoie de energie pentru a fi exercitat.

În timp însă, acest muşchi fie se atrofiază, fie este suprasolicitat şi, în ambele cazuri va duce la întreruperea efortului ceea ce înseamnă, în cazul de faţă, reluarea fumatului.

Dacă în schimb, lucrezi la nivel Subconştient atunci rata de rezolvare şi lăsare de fumat creşte exponenţial. Fumatul este o nevoie interioară. Această nevoie este inconştientă (subconştientă) iar atunci când rezolvi şi înlături această nevoie, nu mai este necesar să îţi foloseşti voinţa pentru că nu mai ai ce să controlezi. Ai nevoie de umbrelă doar dacă plouă. Dacă nu mai plouă, nu mai ai de ce să o foloseşti. La fel şi în cazul fumatului.

Acest viciu apare ca un răspuns al unui stres interior

Acesta apare ca o măsură de protecţie, un răspuns faţă de o tensiune sau un stres interior. Când acest stres dispare, dispare şi nevoia de a-l „stinge” prin fumat. Există şi în România programe care te ajută să înveţi cum să comunici cu Subconştientul. Unele mai bune, altele mai puţin bune, altele excelente. Dacă vrei să înveţi să lucrezi cu Subconştientul fie că este vorba de te lăsa tu de fumat, sau de a-i ajuta pe alţii să fie sănătoşi acum poţi participa la un astfel de Training unde înveţi enorm de multe.

2 png png

Eugen Popa este Trainer Personal şi Profesional. Sloganul său este Învaţă Creşte Dăruieşte. Eugen îşi împarte timpul între cursurile pe care le susţine, consultaţii şi dezvoltare personală. Afli mai multe despre el AICI.