Durerea de ureche v─â trece cu MU┼×E┼óEL

1 2 jpg jpeg

Pentru durere

Se manifestă la nivelul pavilionului urechii sau în spatele acestuia, însoţită de zgomote în urechi, cu stare generală alterată, febră, insomnie.

Urechelniţă

suc proaspăt: câte 1-3 picături în urechea afectată

cataplasme: frunzele proaspete se introduc ├«ntr-o can─â cu ap─â fierbinte, se las─â 10-15 secunde, se scot, se preseaz─â ┼či se aplic─â, sub form─â de cataplasm─â, ├«n spatele urechii. tinctur─â: se pun c├óte 2-3 pic─âturi ├«n ureche, de 3 ori pe zi zilnic.

Mu┼če┼úel. ├Äntr-un s─âcule┼ú de tifon de dimensiuni mici se pune mu┼če┼úel uscat, care se ├«nc─âlze┼čte pun├ónd s─âcule┼úul pe un capac, deasupra unei b─âi de aburi; apoi se aplic─â planta, sub form─â de cataplasm─â, pe urechea dureroas─â ┼či se ┼úine 10 minute; se fac aplica┼úii de 2 ori pe zi.

Pentru inflamaţie locală

Este inflamarea urechii externe sau medii ├«nso┼úit─â ┼či de durere, febr─â, iritabilitate ┼či nas ├«nfundat.

Mu┼če┼úel, infuzie din o lingur─â de flori la 250 ml de ap─â clocotit─â; se infuzeaz─â 5 minute, se strecoar─â, se beau 4 c─âni pe zi, iar cu infuzia se pot face sp─âl─âturi auriculare (├«n urechi).

Urzică, infuzie din o lingură de flori la 250 ml de apă clocotită; se infuzează 5 minute, se strecoară, se beau 4 căni pe zi, iar cu infuzia se pot face spălături auriculare (în urechi).

Propolis, tinctură, câte 1 picătură în fiecare ureche, de două ori pe zi, timp de 7-10 zile.

Amestec de plante, g─âlbenele, t─ât─âneas─â, salvie, trifoi-ro┼ču, ├«n p─âr┼úi egale; o lingur─â din amestecul de plante se infuzeaz─â 5 minute ├«n 250 ml de ap─â clocotit─â; se strecoar─â, se r─âce┼čte ┼či se beau 3-4 c─âni pe zi; cu infuzia se pot face sp─âl─âturi auriculare (├«n urechi).

Pentru secreţie

Se manifestă prin existenţa unei secreţii auriculare în exces, de culoare maronie, care se poate acumula în conductul auditiv extern, formând dopuri.

Mu┼če┼úel, sub form─â de ulei: se pune c├óte o pic─âtur─â ├«n fiecare ureche, ├«n fiecare sear─â, p├ón─â la dispari┼úia secre┼úiilor.

Suc de lămâie. Se pune câte o picătură în fiecare ureche, în fiecare seară, până la dispariţia secreţiilor.

Amestec de plante, infuzie din coada-calului, salvie, p─âtlagin─â, echinaceea, ├«n p─âr┼úi egale, se pune o linguri┼ú─â de plant─â la 250 ml de ap─â clocotit─â; se infuzeaz─â dou─â minute; se beau dou─â c─âni pe zi, p├ón─â la dispari┼úia secre┼úiilor; remediul se folose┼čte ├«n paralel cu pic─âturile de mai sus (se folosesc toate cele trei remedii, ├«mpreun─â, ├«n acela┼či timp).