Dispecerat pentru centralizarea paturilor din spitale

1 2 jpg jpeg

A fost înfiinţat Dispeceratul pentru centralizarea paturilor libere din spitale. Prin acest sistem, ambulanţele vor fi dirijate direct către spitalele ce dispun de locuri libere pentru internarea pacienţilor pe care-i transportă, iar Unităţile de Primiri Urgenţe vor identifica rapid unităţile sanitare unde pot interna bolnavii care nu mai au loc în spitalul din care fac parte.

├Än cele 16 spitale participante, fiecare UPU/CPU va ├«nfiin┼úa un Registru de dispecerizare unde vor fi ├«nregistrate ├«n cursul fiec─ârei dimine┼úi num─ârul de locuri libere care ar putea fi folosite pentru internarea eventualelor urgen┼úe. Se vor pune la dispozi┼úie de la 5 la 10% din totalul locurilor din spitale. Datele vor fi introduse ├«n sistemul informatic, iar dispeceratele celor dou─â servicii de urgen┼ú─â SAMB ┼či SMURD Bucure┼čti vor dirija ambulan┼úele cu medic, ├«n func┼úie de locurile libere pe fiecare specialitate ┼či de gravitatea cazurilor, c─âtre cel mai apropiat spital competent. ├Än cazul pacien┼úilor critici, ace┼čtia pot fi transporta┼úi la cel mai apropiat spital competent, chiar dac─â nu are locuri libere, cu acordul dispeceratului, ├«n vederea stabiliz─ârii lor.

Dispeceratul va funcţiona în coordonarea Centrului Operativ pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Sănătăţii.