De ce e bine să mănânci ficat de pui

1 2 jpg jpeg

Iată ce beneficii poţi avea dacă vei include în alimentaţia ta acest preparat:

Previne anemia şi îmbunătăţeşte vederea

Ficatul de pui este o sursă grozavă de vitamina A. Acesta este şi motivul pentru care acest aliment este recomandat persoanelor care au probleme cu vederea. În plus, ficatul de pui conţine o cantitate mare de vitamina B12, care ajută la producerea globulelor roşii, dar şi în prevenirea anemiei.

Diminuează apariţia cancerului de colon

Ficatul de pui are în compoziţie şi acid folic. Acesta este recomandat în alimentaţiei femeilor tinere, care folosesc anticoncepţionale. Diminuează riscul apariţiei cancerului colului uterin. Un alt aspect important, ficatul de pui mai conţine şi seleniu. Astfel, persoanele care consumă acest aliment frecvent îşi menţin tiroida sănătoasă.

Te scapă de stres

Ficatul de pui te protejează de stres, îţi întăreşte sistemul imunitar şi, datorită niacinei, vitamina B3, din compoziţia lui, previne şi o afecţiune gravă: pelagra. Vorbim de o boală care are numeroase simptome precum diareea, inflamarea mucoaselor şi a pielii care capătă aspect de solzi. Carnea de pui si tonul sunt principalele surse de niacină.

Unghii tari, păr strălucitor şi piele fină

Pe de altă parte, ficatul de pui conţine din plin proteine şi fosfor, motive pentru care menţine sănătatea părului, unghiilor şi danturii.

Cum trebuie consumat

Ideal ar fi să mănânci ficat de pui de două ori pe săptămână. Prepară-l la cuptor, cu puţin usturoi şi cu multe legume. E tot ce ai nevoie ca să ai grijă de sănătatea ta.