Cum să îţi îmbunătăţeşti memoria, după 50 de ani

2 jpg jpeg

Exerciţii pentru memorie

Un mod de a preveni apariţia problemelor de memorie sunt exerciţiile care întreţin memoria. Poţi să îţi faci un obicei zilnic din a completa o integramă sau un rebus. Este o bună strategie de a-ţi păstra creierul antrenat.

Poţi să îţi ajuţi nepoţii sau copii unor rude să memoreze o poezie sau replici ale unei piese de teatru. Încearcă să le memorezi şi tu, alături de ei.

Activitate fizică regulată

Pentru o minte sănătoasă, este nevoie şi de un trup sănătos.

Mişcarea este un factor important de protecţie pentru memorie. Motivul este, în principal metabolic: activitatea fizică protejează sănătatea inimii, asigură o mai bună oxigenare cerebrală şi stimulează vasele de sânge care alimentează creierul.

În mod ideal, mersul pe jos zilnic şi practicarea unui sport cel puţin o dată pe săptămână timp de o oră, şi de două sau de trei ori pe sătămână timp de treizeci de minute, este ideal, susţin oamenii de ştiinţă . Dacă îţi face plăcere, poţi alege să mergi şi la înot, este o activitate atât pentru creier, cât şi pentru muşchi. Dietă alimentară sănătoasă

Persoanele care urmează recomandările medicilor nutriţionişti, cum ar fi consumul de cinci fructe şi legume pe zi, sunt mai bine protejate de declinul cognitiv prematur. Acelaşi lucru se întâmplă şi dacă ai o dietă bogată în acizi graşi Omega-3 ŞI acizi graşi polinesaturaţi.

Alimentele care sunt indicate pentru creier sunt cerealele integrale, fructele şi legumele proaspete, uleiul de măsline şi seminţe de rapiţă, iaurt, brânză, peşte (sardine, ton).

O altă măsură pe care trebuie să o iei este programul de odihnă. Trebuie să dormi suficient, cel puţin opt ore pe noapte. Un somn bun îţi oferă ocazia să ai o zi liniştită, în care te poţi concentra.