Cum să eviţi transpiraţia excesivă

1 2 jpg jpeg

O igienă riguroasă

În primul rând, este nevoie de o igienă ca la carte, pentru a elimina bacteriile responsabile de mirosurile neplăcute de transpiraţie. Asigură-te că te speli în fiecare zi şi că te usuci în mod corespunzător, fiindcă bacteriile şi ciupercile tind să se înmulţească pe pielea umedă . Ai grijă ca pielea dintre degetele de la picioare şi axilă să fie întotdeauna curată. Schimbă în mod regulat prosopul.

Ai grijă la vestimentaţie!

Purtarea de fibre sintetice împiedică pielea să respire, ceea ce înseamnă că se creează un mediu favorabil pentru hiperhidroză (transpiraţie excesivă). Aşa că este de preferat să porţi haine din materiale naturale, cum ar fi bumbacul.

Acelaşi lucru este valabil şi pentru pantofi: preferă pantofii din piele, nu cei din materiale care să favorizeze transpiraţia. Alege deodorante care să ţi se potrivească. Poţi opta şi pentru cele naturale, cum este cel din piatră de Alaun.

Bicarbonatul de sodiu, un aliat natural

Bicarbonatul de sodiu are o acţiune antibacteriană şi poate fi folosit ca un antipersiprant. Pentru a combate transpiraţia abundentă în zona axilei, aplică deodorant sub braţe, dar niciodată după ce te-ai epilat.

Pentru a combate transpiraţia excesivă a picioarelor, presară bicarbonat de sodiu în pantofi.

Alte soluţii eficiente

Există şi alte tratamente naturale eficiente împotriva transpiraţiei:

- Gelul cu aloe vera poate fi aplicat direct pe axile: hidratează pielea şi previne apariţia mirosului neplăcut. În plus, are efect răcoritor.

- Talcul este un mineral care, datorită proprietăţilor sale absorbante, ajută la reglarea transpiraţiei în timp ce oferă hidratare pielii.

- Salvia ajută la reglarea transpiraţiei. Dacă tanponezi axilele cu şervete îmbibat în zeamă de lămâie, vei scăpa de mirosul neplăcut, pentru că elimină bacteriile.