Ce te privează de complicaţii ale hipertensiunii

1 2 jpg jpeg

Tratamentul pentru tratarea hipertensiunii arteriale se începe în primul rând prin corectarea stilului de viaţă, eliminând toţi factorii de risc precum obezitatea, alcoolul, fumatul. În cazul în care nu se observă nicio ameliorare după o perioadă variabilă se începe tratamentul medicamentos.

Tensiunea arterială este indicat să se măsoare prima dată la ambele braţe, folosindu-se ulterior braţul cu cele mai mari valori. Este important ca în cazul în care te confrunţi cu o astfel de afecţiune să deţii un tensiometru personal cu ajutorul căruia să măsori periodic valoarea tensiunii.

O tensiune normală nu trebuie să depăşească valoarea de 140 mmHg presiunea maximă şi 90 mmHg presiunea minimă. Peste aceste valori se consideră că persoana suferă de hipertensiune. După ce a fost confirmată afecţiunea, este necesar un set de investigaţii pentru a stabili care este stadiul exact şi ce tratament ar fi indicat.

Ce efecte secundare poate da tratamentul hipertensiv

Nu există hipertensiune arterială oscilantă. Aceasta este de fapt de multe ori o HTA neglijată, care nu este tratată corespunzător şi care poate duce la complicaţii grave. De multe ori, medicamentele pentru hipertensiune au şi o serie de efecte secundare precum tuse, stare de discomfort, edeme cu umflături ale gleznelor.

Scopul terapiei antihipertensive este de a reduce morbiditatea şi mortalitatea cardiovasculară.

E nevoie de o schimbare de stil de viaţă

Modificarea stilului de viaţă este vitală pentru sănătatea ta şi pentru a aduce hipertensiune arterială în limite normale.

Reducerea greutăţii corporale cu până la 10 kilograme favorizează o scădere cu 5-20 mmHg a tensiunii arteriale sistolice. Un consum crescut de fructe, produse sărace în grăsimi saturate determină o scădere a tensiunii arteriale cu 8-14 mmHg.

Bine de ştiut!

Pe lângă alimentaţie, este foarte importantă şi mişcarea, cel puţin 30 de minute în fiecare zi sau cel puţin de 3 ori pe săptămână, astfel te vei bucura de o scădere a tensiunii arteriale cu 4-9mmHg

Fumatul, alcoolul trebuie eliminate definitiv din tabieturile tale.

Odihna joacă şi ea un rol extrem de important, deoarece în timpul somnului organismul se reface şi se pregăteşte să te susţină în activităţile noi de a doua zi.

Nu trebuie să scapi din vedere nici scăderea aportului de sare sau creşterea aportului de potasiu.