Când e nevoie de antibiotice în sinuzită?

1 2 jpg jpeg

Sinuzita se manifest─â prin dureri faciale ┼či de cap cauzate de inflamarea mucoasei care c─âptu┼če┼čte sinusurile, cavit─â┼úi anexate canalelor nazale. La aceste semne se adaug─â scurgerile nazale (apoase la ├«nceput, apoi mai ├«nchise la culoare), febra, ame┼úelile. Dac─â nu reu┼če┼čti s─â scapi de aceste nepl─âceri cu ajutorul remediilor naturiste, nici dup─â o s─âpt─âm├ón─â, consult─â un medic orelist.

Evit─â s─â te tratezi singur!

Tratamentul difer─â de la o persoan─â la alta, ├«n func┼úie de evolu┼úia bolii, prin urmare nu ├«ncerca ceva ce a func┼úionat ├«n trecut la acelea┼či simptome sau o schem─â salvatoare ├«n cazul unui prieten. E posibil s─â ┼úi se recomande mai ├«nt├ói pulveriz─âri locale cu medicamente vasoconstrictoare, inhala┼úii calde ┼či mentolate, analgezice.

Spray-urile nazale ┼či pic─âturile reduc inflama┼úia ┼či desfund─â nasul, dar nu trebuie luate mai multe zile dec├ót ┼úi s-a spus de c─âtre medic, pentru c─â pot deshidrata mucoasa nazal─â sau dau dependen┼ú─â.

Dac─â nici dup─â acest tratament durerile nu cedeaz─â, nasul este ├«nfundat de mai bine de 3 s─âpt─âm├óni, ai secre┼úii purulente ┼či starea de letargie persist─â, este posibil s─â fie prezent─â o infec┼úie bacterian─â, situa┼úie ├«n care medicul orelist ├«┼úi va indica antibiotice. ├Än cazurile foarte grave, este nevoie de spitalizare pentru administrarea de antibiotic injectabil.

Ideal ar fi să faci o analiză bacteriologică, numită antibiogramă, înainte de a primi antibioticul. În acest mod, medicul află ce tip de tratament este eficient în cazul tău, altfel bacteria care a cauzat boala este posibil să nu fie distrusă.

Atenţie!

Urmeaz─â tratamentul cu antibiotic pe ├«ntreaga durat─â indicat─â, exact a┼ča cum ┼úi-a fost prescris, ├«n caz contrar, dup─â o vreme este posibil ca afec┼úiunea s─â revin─â.

Intervenţia chirurgicală, soluţia în sinuzita cronică

Când niciun tratament nu mai dă rezultate, iar sinuzita s-a complicat, cronicizându-se, operaţia pentru drenarea sinusurilor rămâne ultima posibilitate de vindecare. Prin această metodă, se elimină polipi nazali sau o parte din osul care obturează sinusurile inflamate. Este posibil ca o lună după intervenţie să persiste încă senzaţia de nas înfundat.