Boabele de cacao scad tensiunea arterial─â

1 2 jpg jpeg

Boabele de cacao con┼úin anumi┼úi compu┼či care contribuie la dilatarea vaselor sanguine ┼či pot fi folosite ├«n combaterea hipertensiunii arteriale. Cercet─âtorii germani de la Universitatea din Koln au dorit s─â afle dac─â ace┼čti compu┼či, lua┼úi sub forma unor suplimente alimentare, pot s─â reduc─â hipertensiunea, dintre principalii factorii de risc ├«n declan┼čarea infarctului ┼či a atacului cerebral. Totodat─â, aceste pastile ar putea fi o mai s─ân─âtoas─â de combatere a acestei afec┼úiuni, ├«n compara┼úie cu medicamentele care inhib─â sinteza colesterolului, folosite ├«n terapiile actuale. Cercet─âtorii germani au testat cu succes 48 de voluntari, b─ârba┼úi ┼či femei suferind de hipertensiune. Ace┼čtia au primit c├óte o capsul─â con┼úin├ónd 1 gram de polifenoli, antioxidan┼úi prezen┼úi ├«n boabele de cacao. Ei sporesc concentra┼úia de oxid nitric din organism, care contribuie la dilatarea vaselor sanguine.