Boabele de cacao scad tensiunea arterială
Boabele de cacao conţin anumiţi compuşi care contribuie la dilatarea vaselor sanguine şi pot fi folosite în combaterea hipertensiunii arteriale. Cercetătorii germani de la Universitatea din Koln au dorit să afle dacă aceşti compuşi, luaţi sub forma unor suplimente alimentare, pot să reducă hipertensiunea, dintre principalii factorii de risc în declanşarea infarctului şi a atacului cerebral. Totodată, aceste pastile ar putea fi o mai sănătoasă de combatere a acestei afecţiuni, în comparaţie cu medicamentele care inhibă sinteza colesterolului, folosite în terapiile actuale. Cercetătorii germani au testat cu succes 48 de voluntari, bărbaţi şi femei suferind de hipertensiune. Aceştia au primit câte o capsulă conţinând 1 gram de polifenoli, antioxidanţi prezenţi în boabele de cacao. Ei sporesc concentraţia de oxid nitric din organism, care contribuie la dilatarea vaselor sanguine.