Tratamente pentru candidoza

2 tratamente pentru candidoza jpg jpeg

Candidoza este una dintre infectiile fungice frecvente care se manifesta prin inmultirea excesiva a ciupercii Candida Albicans la nivelul cavitatii bucale sau in zona vaginala.

Candidoza vaginala se manifesta adesea prin intermediul mancarimilor vaginale, senzatia de arsura mai ales la urinare, dar si prezenta secretiilor cu un miros nepacut cat si durere in timpul actului intim.

In functie de felul infectiei se stabileste un plan de tratament corespunzator, astfel ca este absolut necesara vizita la medicul ginecolog in momentul in care observi cel putin unul dintre simptomele de mai sus.

Tratamente pentru candidoza - Terapia de scurta durata

Cel mai adesea in urma analizei ce confirma diagnosticul de candidoza vaginala, medicul poate sa recomande administrarea de medicamente antifungice sub diverse forme, de la creme pana la ovule, pe o perioada de la 1 la 7 zile.

Cele mai recomandate creme sunt clotrimazolul, miconazolul si terconazolul.

Trebuie precizat faptul ca pe perioada tratamentului este indicata abstinenta sexuala si ca partenerul sa mearga la doctor pentru a verifica ca nu cumva si el sa fie purtator al ciupercii respective.

In plus, daca si-au fost recomandate ovulele dar si cremele pe baza de uleiuri, acestea pot sa slabeasca atat prezervativele cat si diafragmele, existand riscul unei sarcini neplanificate.

Tratamente pentru candidoza - Tratamentul monodoza

Exista si cazuri in care medicul ginecolog iti poate recomanda un medicament cu administrare orala astfel incat sa combata fungii responsabili cu aceasta afectiune.

Este foarte important sa nu iei nici un tratament dupa ureche si sa te afli sub supraveghrea unui specialist deoarece netratata corespunzator aceasta infectie poate reveni dupa un anumit interval de timp si iti poate da batai mai mari de cap.

Se recomanda de asemenea, urmarea unei cure de detoxifiere, care va contribui substantial la eliminarea toxinelor din organism, mai ales la detoxifierea ficatului.

Asigura-te ca ai eliminat factorii de risc ce pot cauza aceasta infectie si anume mancarurile de tip fast-food, sucurile carbogazoase cu un continut ridicat de zahar, antibiotice, contraceptive, factori de stres , si nu in ultimul rand tutunul.

Tratamente pentru candidoza - Dieta care combate candida

Anumite alimente se bucura de renumele ca pot combate fungii de Candida. si bineinteles ca ne referim la probioticele usor de integrat in regimul alimentar. Astfel ca, alimente precum iaurtul, chefirul sau napii sunt in topul listei de alimente permise.

Astfel ca la capitolul legume cele mai indicate sunt castravetii, avocado, spanacul, varza, ceapa. Poti sa le combini fara nici un fel de probleme cu pestele precum somonul, sardina sau heringul ori cu ierburi aromatice mai ales oregano, usturoi, ardei iute, rozmarin sau busuioc.

Nici cerealele integrale nu sunt de evitat sau ceaiurile cu proprietati antifungice si aici amintim. ghimbirul, cicoarea, menta, lemnul dulce.

Nu trebuie sa uiti de miscare, sportul fiind vital pentru mentinerea saatatii tale si mai ales trebuie sa eviti utilizarea absorbantelor zilnice. in cazul in care ai nevoie de ele, asigura-te ca le schimbi cel mult la 4 ore si ca zona genitala nu are parte de umiditate timp indelungat. Astfel nu vei contribui la mentinerea unui mediu propice dezvoltarii bacteriilor fungice.

Infectia se poate instala la femeile cu un sistem imunitar slabit, in urma unui tratament cu antibiotice sau din cauza unei igiene intime precare sau excesive.

Tratamente pentru candidoza - Coada-soricelului

Daca suferi de o astfel de problema, poti apela la aceasta planta medicinala, fiind recunoscuta pentru proprietatile antimicotice si dezinfectante.

Sunt indicate baile de sezut. Peste doi litri de apa fiarta torni sase linguri de flori uscate de coada-soricelului. Tratamentul se face o data pe zi, seara, inainte de culcare, pana la disparitia simptomelor.

Tratamente pentru candidoza - Otetul de mere

Un alt aliat impotriva candidozei este otetul de mere. Pui 2 linguri de otet intr-un vas cu jumatate de litru de apa si amesteci bine. Apoi, cu solutia obtinuta, faci spalaturi vaginale, seara, inainte de culcare.

La fel de eficiente sunt si spalaturile cu bicarbonate de sodiu. Totodata, este indicat sa porti lenjerie intima din bumbac, lejera

Tratamente pentru candidoza - Usturoiul

Este un excelent antifungic si are si proprietatile unui antibiotic. Mai mult, ajuta si la stimularea sistemului imunitar. in cazul unei infectii cu candida, consuma 1-2 catei de usturoi in fiecare zi, timp de o luna de zile.

Tratamente pentru candidoza - Aloe vera

si sucul de aloe vera este un remediu eficient. Un studiu al cercetatorilor americani, de la Universitatea din California arata ca sucul de aloe vera aplicat pe mucoasa afectata de candida albicans distruge ciuperca in cateva zile. Tratamentul se aplica de doua ori pe zi.