Test de mare precizie pentru diagnosticul infecţiilor virale respiratorii

1 lab jpg jpeg

Răcirea vremii aduce o creştere a număruluide infecţii respiratorii, în special de căi respiratorii superioare, categorie în care intră răceală obişnuită, rinita acută, rinofaringita, bronşita, însoţite sau nu de febră. Cel mai frecvent, aceste infecţii pot fi cauzate de diverse virusuri, dar şi bacteriile pot fi implicate în anumite situaţii.

Anul acesta, pandemia cu noul coronavirus a schimbat radical felul în care sunt abordate semnele şi simptomele de infecţie respiratorie acută, dat fiind riscul de transmitere a infecţiei cu SARS-CoV-2 şi de apariţie a unor forme grave de COVID-19. Deosebirea între mai multe infecţii virale, ale căror manifestări clinice pot fi foarte asemănătoare, a devenit astfel mult mai importantă decât era până acum.

SANADOR pune la dispoziţia celor interesaţi o testare combinată, de mare precizie, pentru diagnosticul sigur al infecţiilor virale cu transmitere respiratorie. Cu o singură recoltare (exsudat nazal), poţi afla dacă te-ai infectat cu oricare din următoarele virusuri: noul coronavirus (SARS-CoV-2), virusuri gripale de tip A, virusuri gripale de tip B sau cu virusul sinciţial respirator.

Recoltările se fac în centrele de recoltare COVID, cu programare prealabilă, iar rezultatul este disponibil în 3 zile lucrătoare. Se recoltează un singur tampon, exsudat nazal.

Testul multiplex RT-PCR permite diagnosticul calitativ al infecţiilor cu SARS-CoV-2 (COVID-19), virusuri gripale de tip A, virusuri gripale de tip B sau cu virusul sinciţial respirator. Toate aceste infecţii pot prezenta simptome similare, iar diagnosticul de certitudine este cel molecular. Dată fiind importanţa identificării cazurilor de infecţie cu noul coronavirus, pentru a putea combate răspândirea acestui virus, şi similitudinea manifestărilor respiratorii cu cele date de alte virusuri, testul multiplex RT-PCR disponibil la SANADOR are o utilitate deosebită în contextul acestei pandemii.

Diagnosticul molecular simultan oferă nu doar certitudinea în privinţa etiologiei infecţiei respiratorii, ci şi informaţiile necesare pentru stabilirea unui plan corect de monitorizare a evoluţiei pacienţilor şi, după caz, de prescriere a unui tratament simptomatic şi de susţinere adecvat.

Află mai multe detalii despre această testare.