Test de mare precizie pentru diagnosticul infecţiilor virale respiratorii

1 lab jpg jpeg

R─âcirea vremii aduce o cre┼čtere a num─âruluide infec┼úii respiratorii, ├«n special de c─âi respiratorii superioare, categorie ├«n care intr─â r─âceal─â obi┼čnuit─â, rinita acut─â, rinofaringita, bron┼čita, ├«nso┼úite sau nu de febr─â. Cel mai frecvent, aceste infec┼úii pot fi cauzate de diverse virusuri, dar ┼či bacteriile pot fi implicate ├«n anumite situa┼úii.

Anul acesta, pandemia cu noul coronavirus a schimbat radical felul ├«n care sunt abordate semnele ┼či simptomele de infec┼úie respiratorie acut─â, dat fiind riscul de transmitere a infec┼úiei cu SARS-CoV-2 ┼či de apari┼úie a unor forme grave de COVID-19. Deosebirea ├«ntre mai multe infec┼úii virale, ale c─âror manifest─âri clinice pot fi foarte asem─ân─âtoare, a devenit astfel mult mai important─â dec├ót era p├ón─â acum.

SANADOR pune la dispoziţia celor interesaţi o testare combinată, de mare precizie, pentru diagnosticul sigur al infecţiilor virale cu transmitere respiratorie. Cu o singură recoltare (exsudat nazal), poţi afla dacă te-ai infectat cu oricare din următoarele virusuri: noul coronavirus (SARS-CoV-2), virusuri gripale de tip A, virusuri gripale de tip B sau cu virusul sinciţial respirator.

Recoltările se fac în centrele de recoltare COVID, cu programare prealabilă, iar rezultatul este disponibil în 3 zile lucrătoare. Se recoltează un singur tampon, exsudat nazal.

Testul multiplex RT-PCR permite diagnosticul calitativ al infec┼úiilor cu SARS-CoV-2 (COVID-19), virusuri gripale de tip A, virusuri gripale de tip B sau cu virusul sinci┼úial respirator. Toate aceste infec┼úii pot prezenta simptome similare, iar diagnosticul de certitudine este cel molecular. Dat─â fiind importan┼úa identific─ârii cazurilor de infec┼úie cu noul coronavirus, pentru a putea combate r─âsp├óndirea acestui virus, ┼či similitudinea manifest─ârilor respiratorii cu cele date de alte virusuri, testul multiplex RT-PCR disponibil la SANADOR are o utilitate deosebit─â ├«n contextul acestei pandemii.

Diagnosticul molecular simultan ofer─â nu doar certitudinea ├«n privin┼úa etiologiei infec┼úiei respiratorii, ci ┼či informa┼úiile necesare pentru stabilirea unui plan corect de monitorizare a evolu┼úiei pacien┼úilor ┼či, dup─â caz, de prescriere a unui tratament simptomatic ┼či de sus┼úinere adecvat.

Afl─â mai multe detalii despre aceast─â testare.