Răcoreşte-te fără aer condiţionat!

1 2 jpg jpeg

Vara aceasta se anunţă a fi toridă, iar dacă te regăseşti printre persoanele care nu pot tolera aerul condiţionat îţi prezentăm câteva modalităţi prin care să combaţi cu succes canicula.

Căldura nu este uşor de suportat mai ales pe perioade lungi, iar dacă aerul condiţionat în loc să te ajute îţi dă bătăi de cap, este bine să ştii că ai şi alte alternative.

Ţine cont de faptul că în zilele caniculare este indicat să nu consumi mâncăruri grele şi se recomandă a se consuma cât mai multe lichide, în special apă.

Metoda de răcorire egipteană

Un alt truc numai bun mai ales pentru nopţile caniculare. Se pare că egiptenii îl foloseau pentru a se putea bucura de un somn liniştit şi cu o temperatură moderată în jurul lor.

Pentru asta, tot ce ai nevoie este să înmoi un cearceaf în apă rece şi apoi să îl storci foarte bine. Poţi apoi fie să te înveleşti pe parcursul nopţii cu acest cearceaf fie să îl pui în fereastra camerei tale pentru ca în momentul în care va adia vântul să răspândească în camera ta răcoarea.

Nu uita să apelezi la un umidificator de cameră, în nopţile toride este de un real ajutor.

Ai grijă la îmbrăcăminte

Cel mai indicat material este bumbacul, acesta lasă pielea să respire şi te fereşte de senzaţia de supraîncălzire.

Optează atât pentru hainele din bumbac în culori deschise cât şi pentru lenjeriile de pat făcute tot din bumbac. Chiar dacă au un preţ un pic mai ridicat este vorba despre sănătatea ta şi confortul tău pe toată perioada zilei şi mai ales a nopţii.

Poţi opta pentru articolele de îmbrăcăminte vaporoase şi nu uita să îţi acoperi capul cu pălării care să ţină un pic de umbră şi pentru umerii tăi. Nici ochelarii de soare nu ar trebui să îţi lipsească, mai ales că razele solare pot afecta vederea.

Află care sunt beneficiile băilor cu plante AICI

Combate temperaturile cu lichide

În zilele caniculare transpirăm foarte mult, pierdem o cantitate foarte mare de apă dar şi de electroliţi astfel că este imperios necesar ca pe tot parcursul zilei să ne hidratăm corespunzător.

Asigură-te că ai mereu la îndemână o sticlă de apă de preferat la temperatura camerei din care să bei puţin câte puţin pe tot parcursul zilei.

Nici alimentaţia nu este de neglijat, mai ales acum este bine să profiţi de pepenii roşii şi galbeni pentru a ajuta organismul să suporte mai bine căldura şi să combată deshidratarea.

Băile reci pe perioada verii ar trebui să devină o amintire pentru tine. Organismul va depune un efort mult prea mare să revină la temperatura sa normală după o baie rece, aşa că nu îţi va aduce nici un plus de răcoare o baie cu apă rece ci din contră te va face să transpiri mai tare.

Poţi să te relaxezi după o zi de muncă într-o cadă cu apa călduţă şi cu câteva plante destinate relaxării precum levănţică, iasomie, eucalipt.

Băile cu plante medicinale vor avea un efect psihotonic asupra organismului tău, revigorant şi relaxant şi vor avea grijă de pielea şi aspectul tău per ansamblu.

Masajul facial cu gheaţă

Este de preferat vara să nu îţi încarci tenul cu foarte multe produse de make-up, dar poţi profita din plin de ceaiurile din plante pe care le poţi pune ulterior în cuburile pentru făcut gheaţă şi după să îţi masezi faţa prin mişcări circulare cu ele.

Aceste cuburi de gheaţă astfel formate le poţi adaăuga şi în cada cu apă. Pentru un plus de beneficii poţi să mărunţeşti anumite plante medicinale precum muşeţel, păpădie, mentă, gălbenele şi să le adaugi în apa ce urmează să o transformi în gheaţă. Astfel în cadă vei avea parte de un adevărat ritual de înfrumuseţare.

Apelează la un ventilator

Cea mai simplă metodă pentru zilele caniculare. Poţi să îl amplasezi în orice parte a casei şi spre deosebire de aparatele de aer condiţionat care folosite în exces te pot predispune la anumite afecţiuni mai ales la nivelul sinusurilor, ventilatorul nu reprezintă nici măcar un risc.

Dacă vrei să ai parte de un plus de confort, poţi încerca trucul cu gheaţa, şi anume amplasează un recipient plin cu gheaţă în dreptul ventilatorului şi te vei bucura de o senzaţie de răcoare în toată casă pe o perioadă îndelungată.

Asigură-te că ai toate geamurile închise şi eventual poţi opta pentru nişte jaluzele verticale pe care să le foloseşti ca să nu mai bată atât de tare soarele în camera ta.