Nu consuma niciodat─â aceste alimente dac─â iei medicamente!

1 2 jpg jpeg

Fie că este vorba despre o durere de cap, de spate sau de măsea, medicamentele sunt adesea de un real folos. Însă ce te faci când efectul lor este anihilat de alimentele pe care le consumi?

Probabil c─â ┼čtii deja c─â nu este indicat s─â administrezi antibiotice sau alte categorii de medicamente pe stomacul gol deoarece pot afecta sucul gastric al stomacului, sau c─â pe perioada unui tratament nu este indicat s─â consumi alcool. ├Äns─â ceea ce nu prea se spune este faptul c─â efectul anumitor pastile sunt anulate de c├óteva alimente banale la prima vedere.

Anticoagulantele sunt anulate de sucul de meri┼čor

2 jpg jpeg

├Än cazul ├«n care ai fost diagnosticat cu o valoare crescut─â a colesterolului ┼či te afli sub tratament este recomandat s─â nu consumi grepfruit nici sub form─â de suc nici sub form─â de fruct. Acesta cre┼čte efectul medicamentelor pentru sc─âderea colesterolului ┼či amplific─â reac┼úiile lor negative.

Potasiul din banane nu este tocmai un aliat bun pentru tratamentul recomandat pentru reglarea tensiunii arteriale, un nivel ridicat de potasiu ├«n organism este responsabil cu apari┼úia b─ât─âilor neregulate ale inimii ┼či palpita┼úiile. Iar dac─â ai ├«nceput s─â administrezi anticoagulante, sucul de meri┼čor este total contraindicat, deoarece ambele au aceia┼či calitate ┼či anume de a sub┼úia s├óngele, aspect care poate crea grave probleme de s─ân─âtate.

Află care sunt medicamentele interzise în sarcină AICI

Insuficien┼úa cardiac─â ┼či lemnul dulce

2 jpg jpeg

Tratamentul medicamentos pentru a trata insuficien┼úa cardiac─â are ca ┼či contraindica┼úie administrarea de lemn dulce at├ót sub form─â de ceai c├ót ┼či sub orice alt─â form─â.

Principala substan┼ú─â pe care acesta o con┼úine este glicrizina, ┼či poate fi responsabil─â de activitatea cardiac─â neregulat─â mai ales dac─â este combinat─â cu digoxina.

Spanacul este o alt─â plant─â care trebuie evitat─â atunci c├ónd urm─âre┼čti s─â sub┼úiezi s├óngele cu ajutorul medicamentelor. Legumele verzi cu un con┼úinut mare de vitamina K dintre care face parte ┼či spanacul, pot bloca efectele medicamentelor anticoagulante.

Antibioticele nu fac cas─â bun─â cu lactatele

┼×i asta din cauza faptului c─â doza de calciu din lactate va impiedica absorb┼úia corect─â a antibioticelor ├«n organism. Potrivit site-ului davidwolfe.com, medicamentele pentru tratarea tiroidei trebuie evitate a fi asociate cu consumul de nuci deoarece acestea con┼úin foarte multe fibre ┼či anihileaz─â efectul medicamentelor.

┼×i ├«n cazul tratamentului pentru infec┼úiile urinare, at├ót de frecvente la femei, natura are anumite contraindica┼úii ┼či anume carnea fermentat─â sau afumat─â. Tiramina din carne este un aminoacid care ├«n momentul intersect─ârii cu efectul medicamentelor poate cre┼čte tensiunea arterial─â.