Nu consuma niciodată aceste alimente dacă iei medicamente!

1 2 jpg jpeg

Fie că este vorba despre o durere de cap, de spate sau de măsea, medicamentele sunt adesea de un real folos. Însă ce te faci când efectul lor este anihilat de alimentele pe care le consumi?

Probabil că ştii deja că nu este indicat să administrezi antibiotice sau alte categorii de medicamente pe stomacul gol deoarece pot afecta sucul gastric al stomacului, sau că pe perioada unui tratament nu este indicat să consumi alcool. Însă ceea ce nu prea se spune este faptul că efectul anumitor pastile sunt anulate de câteva alimente banale la prima vedere.

Anticoagulantele sunt anulate de sucul de merişor

2 jpg jpeg

În cazul în care ai fost diagnosticat cu o valoare crescută a colesterolului şi te afli sub tratament este recomandat să nu consumi grepfruit nici sub formă de suc nici sub formă de fruct. Acesta creşte efectul medicamentelor pentru scăderea colesterolului şi amplifică reacţiile lor negative.

Potasiul din banane nu este tocmai un aliat bun pentru tratamentul recomandat pentru reglarea tensiunii arteriale, un nivel ridicat de potasiu în organism este responsabil cu apariţia bătăilor neregulate ale inimii şi palpitaţiile. Iar dacă ai început să administrezi anticoagulante, sucul de merişor este total contraindicat, deoarece ambele au aceiaşi calitate şi anume de a subţia sângele, aspect care poate crea grave probleme de sănătate.

Află care sunt medicamentele interzise în sarcină AICI

Insuficienţa cardiacă şi lemnul dulce

2 jpg jpeg

Tratamentul medicamentos pentru a trata insuficienţa cardiacă are ca şi contraindicaţie administrarea de lemn dulce atât sub formă de ceai cât şi sub orice altă formă.

Principala substanţă pe care acesta o conţine este glicrizina, şi poate fi responsabilă de activitatea cardiacă neregulată mai ales dacă este combinată cu digoxina.

Spanacul este o altă plantă care trebuie evitată atunci când urmăreşti să subţiezi sângele cu ajutorul medicamentelor. Legumele verzi cu un conţinut mare de vitamina K dintre care face parte şi spanacul, pot bloca efectele medicamentelor anticoagulante.

Antibioticele nu fac casă bună cu lactatele

Şi asta din cauza faptului că doza de calciu din lactate va impiedica absorbţia corectă a antibioticelor în organism. Potrivit site-ului davidwolfe.com, medicamentele pentru tratarea tiroidei trebuie evitate a fi asociate cu consumul de nuci deoarece acestea conţin foarte multe fibre şi anihilează efectul medicamentelor.

Şi în cazul tratamentului pentru infecţiile urinare, atât de frecvente la femei, natura are anumite contraindicaţii şi anume carnea fermentată sau afumată. Tiramina din carne este un aminoacid care în momentul intersectării cu efectul medicamentelor poate creşte tensiunea arterială.