Iată ce poţi trata cu spirulină!

1 2 jpg jpeg

Spirulina are o compoziţie unică în rândul plantelor. Asta fiindcă ea conţine peste 280 de substanţe extrem de folositoare organismului. Acestea sunt asimilabile în organism în proporţie de 80%.

Spirulina este astfel unul dintre cele mai eficiente tratamente naturale ├«n bolile de ficat, anemii ┼či ├«n afec┼úiuni ale inimii. Unde mai pui c─â e ┼či la ├«ndem├ón─â: o po┼úi g─âsi ├«n farmaciile naturiste sub form─â de capsule, pudr─â, granule ┼či comprimate.

Protejeaz─â ficatul

Spirulina este cel mai eficient protector natural al ficatului, c─âruia ├«i furnizeaz─â din plin vitamine ┼či proteine. Alga contribuie la regenerarea celulelor hepatice, ├«mbun─ât─â┼úind func┼úiile ficatului. E indicat─â mai ales ├«n hepatite cronice ┼či ├«n ciroz─â hepatic─â.

De asemenea, spirulina ajută la regenerarea ficatului afectat de consumul excesiv de alcool sau de medicamente. În astfel de cazuri, se recomandă un tratament cu 8-10 comprimate pe zi, timp de 30 de zile.

Trateaz─â anemiile

O cură cu 10 comprimate de spirulină pe zi, timp de o lună, este foarte eficientă în anemii de mai multe tipuri. Spirulina conţine întregul complex de vitamine B (B1, B2, B6, B8, B12).

Dintre acestea, vitamina B12 este foarte important─â ├«n tratarea anemiei pernicioase (care apare c├ónd aceast─â vitamin─â este deficient─â ├«n corp). ┼×tiai c─â spirulina con┼úine de 20 de ori mai mult fier dec├ót spanacul? Ei bine, datorit─â acestui fapt, este indicat─â ┼či pentru anemiile cauzate de lipsa acestui mineral.

De ajutor în hipertensiune

Datorit─â capacit─â┼úii sale de a stabiliza circula┼úia s├óngelui, spirulina are efecte benefice ┼či asupra inimii. Ea reduce tensiunea arterial─â, ├«n caz de hipertensiune. Legat de sistemul cardiovascular, mai are o proprietate foarte important─â, ┼či anume reducerea nivelului de colesterol ÔÇ×r─âuÔÇŁ din s├ónge, care ar putea afecta inima ┼či arterele.

Cercet─âtorii cred c─â acizii gra┼či omega-3 ┼či omega-6 pe care-i con┼úine sunt responsabili de aceste propriet─â┼úi. ├Än tratare bolilor cardiovasculare se recomand─â 8-15 comprimate pe zi, timp de 30 de zile.

Previne afecţiunile ochilor

Datorit─â vitaminei A din componen┼ú─â, spirulina previne afec┼úiuni ale ochilor , precum cataracta, miopia, glaucomul sau degenerescen┼úa macular─â. De asemenea, antioxidan┼úii pe care-i con┼úine (zinc, vitamina D) previn ├«mb─âtr├ónirea prematur─â a ochilor. Pentru tratarea dar ┼či prevenirea afec┼úiunilor oculare, se iau 8-10 comprimate pe zi, timp de o lun─â.

Pansament pentru stomac

Cei care au probleme cu stomacul pot ├«ncerca un tratament cu 10-15 comprimate pe zi, timp de 30 de zile. Spirulina ├«mbun─ât─â┼úe┼čte digestia, neutraliz├ónd acidul gastric ├«n exces. Proteinele, clorofila, vitaminele A ┼či B din componen┼úa ei ajut─â la prevenirea ┼či vindecarea afec┼úiunilor aparatului digestiv ┼či a ulcerului gastric.