3 greşeli pe care le faci când iei vitamine

1 2 jpg jpeg

Le administrezi în cantităţi prea mari

Chiar dacă sunt bune, vitaminele luate în exces pot avea efecte negative asupra organismului. De exemplu, vitaminele E şi A devin dăunătoare inimii dacă sunt consumate în doze prea mari, susţin cei de la Institutul Naţional de Sănătate.

Ba mai mult, acestea pot favoriza creşterea riscului dezvoltării cancerului, dacă nu se ţine cont de doza zilnică recomandată.

Le iei fără prescripţia medicului

Pentru că fiecare organism are nevoile sale specifice, care diferă de la om la om, suplimentele de vitamine pot avea un efect benefic doar dacă sunt recomandate în urma unei evaluări medicale, pentru a depista eventualele carenţe.

De aceea, este necesar să faci un set de analize de sânge. Pe lângă acestea, medicul îţi va sugera cele mai potrivite suplimente şi în funcţie de istoricul tău medical.

Ignori compatibilitatea cu medicamentele pe care le iei

Dacă suferi de anumite afecţiuni, este recomandat să verifici dacă medicamentele pe care le iei sunt compatibile cu suplimentele de vitamine.

Deşi ai putea considera că nu au efecte adeverse, în realitate acestea pot interacţiona cu anumite medicamente, având efecte negative. De aceea, recomandarea este să te consulţi cu medicul tău pentru a alege împreună cea mai bună schemă de tratament potrivită ţie.