Medic: Un truc care elimină mirosul urât al picioarelor

Un ingredient alfat în dulapurile nostre din bucătărie te-ar putea ajuta să scapi de mirosul urât al picioarelor, în doar 20 de minute.

Dacă mergi în vizită, sau dacă încerci încălțămite noua într-un magazine de pantofi, să-i soți poate fi un coșmar, dacă te confrunți cu mirosul urât.

image

Mirosul urât al picioarelor este dat de bacteriile care colonizează pielea. Foto: Shutterstock

Mirosul urât al picooarelor, cunoscut medical drept bromodoză, este declanșat de transpirația excesivă. Transpirația atrage apoi bacteriile, care o consumă, și acest lucru duce la mirosuri neplăcute.

Din fericire, bromodoza poate fi eliminată cu un efort potrivit.

Ceaiul negru, leac contra picioarelor urât mirositoare

Medicul de medicină de urgență, cunoscut sub numele de Dr. Joe, a apelat la TikTok pentru a dezvălui un truc „uimitor” pentru combaterea mirosului de picioare.

Ingredientul principal al remediului casnic se află probabil deja în dulapul din bucătărie.

Iată despre ce este vorba: Dr. Joe a recomandat să înmoi picioarele în ceai negru timp de 20 de minute pentru a reduce mirosul neplăcut.

El a explicat că un grup de compuși găsiți în ceai, cunoscuți sub numele de taninuri, ajută la uciderea bacteriilor și la închiderea porilor, ajutându-te să rezolvi această problemă incomodă.

Medicul nu este singurul expert care recomandă acest remediu simplu pentru a scăpa de picioarele mirositoare.

Specialiștii de la centrul Crystal Falls susțin și ei acest lucru. Ei recomandă utilizarea a două plicuri de ceai pe litru de apă pentru a prepara soluția.

Ar trebui să fierbi acest amestec de ceai și apă timp de 15 minute, apoi să adaugi doi litri de apă rece, care este echivalentul a aproximativ 1,9 litri.

Odată ce este gata, tot ce mai rămâne de făcut este să înmoi picioarele în soluția rece timp de 20 până la 30 de minute.

Sursa: Express