Eşti nervos sau deprimat? S-ar putea să îţi lipsească aceste vitamine şi minerale!

Schimbările de dispoziție pot fi cauzate de deficiența de de vitamine.

Deși există mulți factori care pot provoca schimbări de dispoziție, dieta ta poate juca, de asemenea, un rol. Poți face un pas către fericire acordând atenție alimentației tale și consumând alimente sănătoase. Iată ce deficiențe nutriționale pot afecta starea de spirit.

1 femeie trista shutterstock 3145749 jpg jpeg

Stările pot fi influențate de alimente și de conținutul lor nutrițional. Foto: Shutterstock

Vitaminele B​

Aceste vitamine joacă un rol important în producerea de neurotransmițători, mesageri chimici din creier care controlează emoțiile. Dacă ai deficiențe de B1, B6 sau B12, te poți simți stresat, iritabil sau obosit. Mănâncă legume cu frunze verzi, cereale integrale, proteine slabe și ouă pentru a obține o mulțime de vitamine B.

​​Magneziu​

Potrivit dr. Archana Singhal, consilier, terapeut de familie, fondator, Mindwell Counsel, „Acest funcționează ca un tranchilizant natural, calmând sistemul nervos și promovând relaxarea. Când nivelul de magneziu scade, s-ar putea să te simți anxios, deprimat sau chiar iritabil. Semințele de dovleac, migdalele, ciocolata neagră și verdețurile cu frunze verzi sunt prietenii tăi bogați în magneziu în lupta împotriva schimbării.”

​​Fier​

Te simți slab și nerăbdător? Vinovat poate fi deficitul de fier. Acest mineral important ajută la transportul oxigenului în tot corpul, inclusiv în creier. Când nivelul de oxigen scade, la fel scade și starea ta de spirit, ceea ce duce la oboseală, iritabilitate și chiar depresie. Spanacul, fasolea, lintea și carnea roșie slabă vă pot ajuta la normalizarea nivelului de fier.

Omega-3​

Acești acizi grași sunt ca lumina soarelui pentru creierul tău. Ele joacă un rol important în controlul emoțiilor și reducerea durerii. Prin urmare, dacă ești sensibil, poate fi important să consumi omega-3. Peștele gras precum somonul și tonul, nucile și semințele de in sunt biletul tău către o viață mai rece și mai fericită.

​​Vitamina D​

Această vitamină a soarelui face mai mult decât să întărească oasele. De asemenea, joacă un rol important în reglarea emoțională și reducerea stresului. Când acest lucru nu se întâmplă, te vei simți anxioas și deprimat. Petrece ceva timp la soare , mănâncă alimente bogate în vitamina D, cum ar fi ouăle și peștele gras, sau ia în considerare suplimente pentru a -ți îmbunătăți starea de spirit.

Aminește-ți că, dacă esti într-o dispoziție proastă sau supărat în mod constant și asta îți afectează viața, ar trebuie să consulți medicul. El iți poate analiza nevoile individuale și îți poate recomanda cea mai bună cale de acțiune.

Sursa: Times India