Dureri de cap în spatele ochilor: care sunt cele mai frecvente cauze

1 femeie cu durere de cap jpg jpeg

Majoritatea oamenilor se confrunt─â, la un moment dat, cu o durere de cap care ├«┼či are punctul nevralgic ├«n spatele ochilor. Cu toate acestea, ├«n cele mai multe cazuri, este vorba despre o durere care este perceput─â ├«ntr-un alt loc dec├ót cel inflamat.

Acest tip de durere care radiaz─â este frecvent─â ┼či se manifest─â prin re┼úeaua de nervi senzoriali interconecta┼úi a corpului. Altfel spus, chiar dac─â sim┼úi c─â durerea este localizat─â ├«n spatele ochilor, problema nu este, dec├ót ├«n situa┼úii foarte rare, acolo. Dac─â ┼či tu te-ai confruntat cu o astfel de problem─â, iat─â care sunt cele mai frecvente cauze ale acestui tip de durere ┼či care sunt posibilele solu┼úii.

Sinuzita

Sinusurile sunt spa┼úii din craniu umplute cu aer. Ele sunt situate ├«n spatele nasului, frun┼úii ┼či obrajilor ┼či, de asemenea, ├«n spatele ochilor. Infec┼úia sinusurilor, adic─â sinuzita, este o cauz─â frecvent─â a durerilor de cap, inclusiv a celor ├«n care durerea vine din spatele ochilor. Migrenele sunt adesea diagnosticate gre┼čit ca dureri de cap cauzate de inflama┼úii ale sinusurilor, dar trebuie s─â ┼čtii c─â este vorba despre dou─â afec┼úiuni difierite.Tratamentul pentru sinuzit─â sunt diferit, ├«n func┼úie de diagnosticul specific. Exist─â, de exemplu, ┼či sinuzite alergice. ├Än principiu, tratamentul implic─â rezolvarea infec┼úiei de baz─â, prin procedee care pot varia de la antibiotice la capsule homeopatice, cum sunt Sinupret.

Glaucomul

Glaucomul este o boal─â oftalmologic─â destul de frecvent─â, care afecteaz─â nervul optic ┼či provoac─â pierderea vederii periferice, vedere ├«nce┼úo┼čat─â, dificult─â┼úi de adaptare la ├«ntuneric ┼či halouri ├«n jurul surselor de lumin─â. Un tip specific de glaucom,  numit glaucom acut cu unghi ├«nchis poate provoca grea┼ú─â ┼či dureri de cap severe ├«n spatele ochilor. Dac─â te confrun┼úi cu astfel de simptome, trebuie s─â consul┼úi c├ót mai repede un oftalmolog.Trebuie s─â ┼čtii c─â forma cronic─â a acestui tip specific de glaucom reprezint─â cu adev─ârat o urgen┼ú─â medical─â ┼či necesit─â o interven┼úie chirurgical─â.  

Cefaleea

Aceast─â afec┼úiune este caracterizat─â prin numeroase ┼či frecvente dureri de cap, scurte ┼či foarte dureroase. Aceste perioade de dureri de cap care vin ┼či trec pot dura s─âpt─âm├óni sau luni ┼či apoi sunt urmate de o perioad─â de remisie. Simptomele includ o durere acut─â care poate radia ├«n diferite p─âr┼úi ale fe┼úei, capului ┼či g├ótului. ├Än cazul acestei afec┼úiuni, ochii se pot inflama, pot venit ro┼čii ┼či umfla┼úi. Tratamentul cefaleei are ca scop reducerea severit─â┼úii durerii, scurtarea perioadei ├«n care durerile apar ┼či prevenirea viitoarelor episoade. Analgezicele sunt printre cele mai frecvente tipuri de medicamente prescrise, ├«ns─â este important s─â vorbe┼čti cu medicul t─âu de familie.

Migrena

Migrena este cel mai frecvent tip de durere de cap. Aceasta este, de fapt, o durere de cap periodic─â care poate dura chiar ┼či p├ón─â la 72 de ore. Adesea se manifest─â prin dureri puternice, resim┼úite ca ni┼čte junghiuri ├«ntr-o anume parte a capului ┼či ├«n spatele ochilor. Exist─â mul┼úi factori declan┼čatori ai migrenei. Printre ace┼čtia se num─âr─â oboseala, stresul emo┼úional, lipsa somnului, o diet─â dezechilibrat─â, deshidratarea, lumina prea puternic─â, mirosurile puternice, zgomotele puternice, anumite alimente ┼či modific─âri ale c─âldurii ┼či umidit─â┼úii. Din p─âcate, migrenele pot fi foarte intense ┼či foarte sup─âr─âtoare, a┼ča c─â este important s─â consul┼úi un neurolog, care s─â ├«┼úi urm─âreasc─â manifest─ârile acestei afec┼úiuni ┼či care s─â-┼úi prescrie tratamentul potrivit, ┼úin├ónd seama ┼či de alte elemente ale istoricului medical.

A┼čadar, durerile de cap resim┼úite acut ├«n zona din spatele ochilor pot avea cauze diferite. Chiar dac─â tenta┼úia de a lua analgezice ca tratament este mare, este foarte important s─â descoperi care sunt cauzele ascunse ale acestor dureri, de aceea este recomandat s─â faci toate analizele pe care ┼úi le recomand─â medicul t─âu.  

Sursa foto: Pexels.com