De ce divorțează femeile?

Iată cinci motive pentru care femeile pun capăt căsătoriilor!

Lipsa conexiunii emoționale

Bărbații se simt aproape de soțiile lor prin intimidate sexuală. În general, femeile trebuie să se simtă conectate emoțional cu soții lor, iar apoi dorința sexuală crește, ca urmare a acestei conexiuni.

divort jpg

Foto: Shutterstock

Când femeile caută companie în afara căsniciei lor, este mai des pentru conexiune emoțională decât pentru conexiune fizică. Femeilor le place să fie și cunoscute și auzite. În casniciile de success, soții știu ce le place soțiilor lor și ce mentalități și atitudini îmbrățișează.

Atitudine diferită față de bani 

Femeile nu părăsesc bărbații săraci, ci mai des din cauza așteptărilor diferite în privința modului în care sunt gestionate finanțele familiei. O soție poate crede în importanța economisirii, în a nu mai avea datorii și a face investiții conservatoare. Dar, deseori, soții nu văd banii în același mod. Este important să vorbim deschis despre finanțe și să ajungem la un consens cu privire la cel mai bun mod de a le gestiona.

Bărbatul lipsește mult de acasă

Dacă soțul este principalul susținător de familie, el poate crede că, cu cât lucrează mai mult, cu atât demonstrează mai multă dedicare familiei sale. Dar dacă lucrează până târziu în majoritatea zilelor și călătorește mult, soția lui poate începe să se întrebe dacă îi pasă sau nu atât de mult de ea. Dacă sunt copii implicați și soțul nu este niciodată acasă, o soție poate deveni singură și vulnerabilă

O incapacitate de a rezolva conflictul

Nu vor fi vreodată doi oameni de acord tot timpul. Mai degrabă, cheia este să recunoști și să te adaptezi la diferențe în loc să încerci să le eviți. Retragerea, refuzul de a vorbi despre probleme sau reținerea lucrurilor pe care cealaltă persoană le dorește nu îmbunătățește niciodată lucrurile. Potrivit unui studiu de la Universitatea din Michigan, „un tipar deosebit de toxic este atunci când unul dintre soți abordează în mod constructiv, discutând cu calm situația, ascultând punctul de vedere al partenerului sau încercând din greu să afle ce simte partenerul său, de exemplu - iar celălalt soț se retrage”. Cel mai bun mod de a rezolva conflictul este să rămâneți calmi, să vă ascultați unul pe celălalt și să lucrați pentru rezolvarea oricărei situații.

Comportament controlant sau abuziv

În orice căsnicie, pe lângă faptul că există un „noi”, trebuie să existe un „eu” și un „tu”. Căsătoria funcționează cel mai bine atunci când două persoane separate, cu interese diferite, se reunesc și găsesc un teren comun. Dragostea nu echivalează cu controlul asupra soției. De exemplu, multor femei le place să fie aproape de familie și prieteni și se vor lupta dacă simt că sunt izolate. Și, desigur, este de la sine înțeles că abuzul fizic sau emoțional nu este niciodată, niciodată acceptabil.

Sursa: Times