Cum poţi scădea hipertensiunea în 5 minute

1 hipertensiun jpg jpeg

Hipertensiunea arterială este o boală, de cele mai multe ori, asimptomatică, fiind depistată la controalele de rutină. Valorile mai mari sau egale cu 140/90mmHg indică prezenţa hipertensiunii arteriale.

Cauzele hipertensiunii sunt multiple, de la un stil de viaţă sedentar, obezitate şi fumat, până la stres şi sarcină. Această afecţiune trebuie ţinută sub control cu medicaţia recomandată de medic şi adoptarea unui stil de viaţă sănătos. Dar, până ajungi în cabinetul unui specialist, încearcă această tehnică, care te poate ajuta să reduci tensiunea arterială în doar 5 minute.

Cum poţi să scazi rapid hipertensiunea arterială

Există o metodă care se realizează în două moduri, ambele constând în masarea anumitor zone ale corpului. Prima dată, începi din mijlocul claviculei până în spatele lobului urechii. Masează această zonă, punând o uşoară presiune. Pentru a avea efect, trebuie să repeţi masajul de 10 ori. Al doilea mod al metodei de reducere al hipertensiuni constă tot într-un mic masaj. De data aceasta, începi de la nas şi continui spre zona urechii. Masează, timp de câteva minute, punând presiune.

Citeşte şi: Ce este bine să mănânci dacă ai hipertensiune

Semnele care ar trebui să te trimită la medic

Hipertensiunea arterială nu prezintă, de obicei, simptome evidente, însă unii hipertensivi pot experimenta: vertij, dureri în piept, tulburări vizuale şi cefalee occipitală (durere puternică de cap, în care nervii occipitali, care străbat scalpul şi partea superioară a coloanei vertebrale sunt inflamaţi sau lezaţi). De asemenea, adresează-te medicului cardiolog, dacă respiri greu, în ciuda faptului că nu ai practicat sport, ori dacă ai mereu ameţeli şi stări de greaţă. Pentru a evita apariţia hipertensiuni, fă mişcare zilnic, cel puţin 30 de minute pe zi, mănâncă sănătos, redu consumul de sare şi renunţă la fumat şi la alcool.

Anca-Teodora Popa