Zona Zoster poate fi însoţită de dureri mari

1 2 jpg jpeg

Zona Zoster se manifestă prin apariţia unei erupţii alcătuită din mănunchiuri de vezicule cu lichid pe un fond de piele înroşită.

Leziunile apar întotdeauna doar pe o singură parte a corpului şi au un traiect liniar. Veziculele se sparg dând naştere unor eroziuni (răni) ce se acoperă cu cruste care ulterior se vor desprinde lăsând în urmă nişte pete maronii, pigmentate.

Erupţia poate fi precedată, însoţită sau urmată de dureri intense care se datorează inflamaţiei cauzate de migrarea virusului de-a lungul nervului.

Herpesul Zoster este o afecţiune care necesită un consult medical prompt, întrucât tratamentul administrat în primele 3 zile de la debutul erupţiei poate scădea durata bolii şi intensitatea durerilor. Medicul poate recomanda administrarea anumitor medicamente antivirale şi/sau analgezice.

Persoanele care fac zona Zoster reprezintă o sursă de infecţie atâta timp cât veziculele de pe piele nu au făcut cruste. Persoanele care nu au făcut varicelă (în general copiii mici) pot contracta virusul şi pot face vărsat de vânt (varicela).