Vitamina E poate fi periculoas─â pentru creier

1 2 jpg jpeg

Accidentul vascular cerebral hemoragic este cel mai rar tip de accident cerebral ┼či se produce ├«n momentul ├«n care un vas de s├ónge care alimenteaz─â creierul explodeaz─â afect├ónd grav acest organ. La nivel general, riscul de accident cerebral hemoragic este mic, de unul la 1.250, ├«n cazul persoanelor care iau suplimente cu vitamina E.

Totu┼či, autorii studiului, cercet─âtorii de la Harvard Medical School din Boston (SUA), au descoperit c─â vitamina E poate reduce cu 10% riscul de accident cerebral ischemic, cea mai ├«nt├ólnit─â form─â de accident cerebral. Accidentul cerebral ischemic - manifestat prin cheaguri care ├«mpiedic─â s├óngele s─â ajung─â la creier - reprezint─â 70% din totalul accidentelor cerebrale.

Speciali┼čtii spun, ├«ns─â, c─â un stil de via┼ú─â s─ân─âtos, men┼úinerea unei tensiuni arteriale sc─âzute ┼či a unui nivel sc─âzut de colesterol sunt m─âsuri mai eficiente de prevenire a accidentului cerebral ischemic dec├ót administrarea de vitamina E.

Speciali┼čtii spun c─â mai sunt necesare studii pentru a afla mecanismul din spatele acestor asocieri, dar ┼či nivelul la care vitamina E devine periculoas─â.