VIDEO: Trei lucruri care îţi afectează sănătatea fără să ştii

1 2 jpg jpeg

Alimentele te pot face trist

Ţi s-a întâmplat să ai stări de anxietate sau de tristeţe, aparent fără niciun motiv? Acest sentiment poate veni şi din cauza alimentelor pe care le consumi. Astfel, cofeina în exces, băuturile carbogazoase, mâncărurile condimentate îţi pot crea stări de disconfort. Şi mesele neregulate, luate pe fugă, pot duce la apariţia unor probleme digestive, a unui somn agitat sau a obezităţii.

De aceea, este bine să iei micul dejun la 1-2 ore de la trezire, prânzul între orele.12.00 şi 14.00, iar cina între orele 18.00 şi 20.00. Include în alimentaţie peşte, ouă, arahide şi nuci, care sunt bogate în triptofan, un precursor al serotoninei (hormonul fericirii) şi te vei simţi altfel.

Zgomotul duce la anxietate

Zgomotul, praful, poluarea din oraşe lasă şi ele amprente asupra organismului uman. Aşadar, orice persoană care trăieşte în agitaţia oraşelor poate suferi, la un moment dat, din cauza poluării de orice fel. De la stări de nervozitate, la o stare de moleşeală, toate pot fi resimţite.

La aceşti factori se adaugă şi stresul pe care ţi-l cauzează sarcinile de serviciu şi cele gospodăreşti. Iar durerile de cap pot fi brovocate şi de schimbările bruşte ale vremii.

Balerinii îţi pot deforma mersul

Medicul american Michael Perry, de la Laser Spine Institute, avertizează că pantofii incomozi (fie au tocurile prea înalte, fie sunt prea strâmţi) cresc riscul unor probleme la coloană. Mai mult, pantofii cu toc prea înalt pot duce la căzături sau te poţi alege cu glezna luxată, după ce ai călcat strâmb.

Femeile adoră balerinii pentru că se potrivesc cam la orice ţinută. Medicii avertizează că nu sunt atât de comozi pe cât par. Fiindcă nu au baretă, te fac pur şi simplu să-ţi târăşti picioarele şi să-ţi „strici" mersul. Totodată, în timp, te poţi alege cu dureri de călcâie.