VIDEO: Semne care anunţă diabetul

1 2 jpg jpeg

Din ce ├«n ce mai mul┼úi oameni sufer─â de diabet. Fie c─â se mo┼čtene┼čte, fie c─â este cauzat de alimenta┼úia necorespunz─âtoare, boala trebuie depistat─â la timp pentru prevenirea complica┼úiilor.

Diabetul zaharat este cauzat de valorile crescute ale glucozei în sânge. Este o boală autoimună, caracterizată prin distrugerea pancreasului endocrin de către anticorpii dirijaţi contra celulelor care secretă insulină.

Semnele care ar trebui s─â te trimit─â la medic sunt:

- oboseal─â, apatie

-

-

-

piele uscată, cu senzaţie de mâncărime

-

pierderea sensibilităţii la nivelul extremităţii (picioare)

Diabetul evoluează rapid la de la deshidratare la comă diabetică. Riscul de a deveni diabetic este crescut atunci când un membru al familiei suferă de această boală.

Tipurile de diabet

Diabetul de tip I este numit ┼či diabet juvenil. Este cea mai frecvent─â form─â ├«nt├ólnit─â la copii, dar poate ap─ârea ┼či la adul┼úi. Acest tip de diabet zaharat este insulino-dependent: bolnavul trebuie s─â-┼či monitorizeze permanent glicemia ┼či s─â-┼či fac─â zilnic injec┼úii cu insulin─â. Printre cauze se num─âr─â mo┼čtenirea genetic─â, factorii de mediu ┼či anumi┼úi factori infec┼úio┼či.

Diabetul de tip II afecteaz─â mai ales persoanele de peste 40 de ani ┼či, de obicei, poate fi controlat prin diet─â, exerci┼úii fizice ┼či medica┼úie oral─â. Este consecin┼úa unei ÔÇ×rezisten┼úeÔÇŁ a organismului la insulin─â.