VIDEO România, pe locul III la decese cauzate de boli cardiace

1 2 jpg jpeg

Cifrele legate de incidenţa deceselor cauzate de afecţiunile cardiace înregistrate în România sunt îngrijorător de mari şi ne plasează în topul ţărilor cu cei mai mulţi bolnavi de inimă, după Bulgaria şi Ucraina.

Afecţiunile cardiovasculare aterosclerotice, în special boala coronariană, au rămas cauzele principale de moarte prematură în întreaga lume.

Bolile cardiovasculare afectează atât bărbaţii, cât şi femeile: dintre decesele care apar înainte de 75 ani, 42% sunt datorate bolilor cardiovasculare în cazul femeilor şi 38 % în cazul bărbaţilor.

Statisticile arată prevenţia este singura modalitate de a reduce numărul enorm de mare de decese cauzate de boala coronariană. Măsurile preventive ar scădea cu 50% rata de mortalitate.

Mai puteţi citi pe aceeaşi temă:

Uleiul care aduce beneficii sănătăţii cardiace

Coapse subţiri, risc de boli cardiace

Cum recunoşti o criză cardiacă

Una din principalele cauze de deces este atacul de cord. Cunoscând semnele atacului de cord, putem preveni decesul, însă multe persoane nu ştiu care sunt principalele indicii care anunţă un atac de cord.

Iată care sunt simptomele alarmante:

-Durere în piept şi disconfort;

-Durere în partea superioară a corpului sau disconfort la nivelul braţelor, a spatelui, gâtului, maxilarului sau în partea superioară a stomacului;

-Dificultate în respiraţie;

-Greaţă, ameţeală sau transpiraţie rece.