VIDEO: Respiraţia urât mirositoare poate ascunde boli grave

1 2 jpg jpeg

Diabet zaharat Dac─â respira┼úia ta are un miros asem─ân─âtor celui de aceton─â sau de mere acre, acest fapt poate fi un indicator al diabetului. Speciali┼čtii spun c─â ├«n loc de glucoz─â, organismul folose┼čte gr─âsimi ca s─â produc─â energia necesar─â.

├Än urma dizolv─ârii gr─âsimilor rezult─â cetona, o substan┼ú─â care se acumuleaz─â ├«n organism ┼či care d─â ┼či mirosul nepl─âcut respira┼úiei.

Sinuzit─â

O alt─â afec┼úiune care are drept simptom mirosul ur├ót al respira┼úiei poate fi ┼či sinuzita. Pneumonia ┼či bron┼čita sunt, de asemenea, afec┼úiuni care pot da un miros ur├ót al respira┼úiei. Si insuficien┼úa hepatic─â poate fi o cauz─â a halenei, astfel c─â dac─â ai o astfel de problem─â este indicat s─â mergi la un consult medical.

Infec┼úia mucoasei gurii cu ciuperca numit─â Candida albicans, candidoza bucal─â, poate s─â fie o cauz─â a halenei. Cel ├«n cauz─â mai poate avea pete albicioase ┼či senza┼úii de arsur─â pe limb─â, c├ót ┼či un gust amar. Eexist─â at├ót remedii naturale, c├ót ┼či tratament medicamentos recomandat de medic.

Un miros nepl─âcut al cavit─â┼úii bucale poate fi ┼či semnul unor afec┼úiuni gastrice, precum ulcerul, sindromul colonului iritabil sau gastrita. ├Än acest caz, este ├«nso┼úit ┼či de un gust acru ├«n gur─â sau de senza┼úia de usturime a limbii.

Un studiu al cercet─âtorilor japonezi de la Universitatea din Tokyo, a ar─âtat c─â halena apare ┼či la persoanele infectate cu bacteria Helicobacter Pylori, r─âspunz─âtoare de apari┼úia ulcerului. 85% dintre pacien┼úii participan┼úi la studiu, care aveau aceast─â bacterie, prezentau halen─â. Totodat─â, halena poate ap─ârea ┼či la persoanele care sufer─â de insuficien┼ú─â renal─â.