VIDEO: Nu-ţi mai trece răceala? Dormi mai mult

1 2 jpg jpeg

Nu dormi destul

Odihna joacă un rol important în întărirea sistemului imunitar. Mai puţin de şapte ore de somn pe noapte înseamnă un risc ridicat de a contracta o răceală de sezon.

Şi, odată luată, ea ţine mai mult dacă nu vă odihniţi cum trebuie. Aşadar, dacă aţi răcit, staţi acasă până trece, departe de colegi şi prieteni.

Bei prea puţine lichide

Fluidele sunt de mare ajutor atunci când vine vorba de vindecare. Atunci când răceala se întinde pe mai mult de 4-5 zile, este nevoie clară de multă hidratare.

Apa plată, sucurile de fructe şi ceaiurile nu trebuie să vă lipsească. Deshidratarea contribuie la prelungirea simptomelor răcelii. Creşterea cantităţii de lichid din organism permite o curăţare mai bună a acestuia.

Iei prea multe pastile

O simplă răceală poate fi uşor confundată cu alte afecţiuni precum diverse alergii sau boli ale sinusurilor.

De aceea, tratamentele greşite pot prelungi simptomele bolii, tocmai pentru că nu este tratată afecţiunea care trebuie. Aici intervine de multe ori automedicaţia, care poate face mult rău.

Foloseşti prea des creionul nazal

Chiar dacă un nas înfundat provoacă disconfort şi nu ne lasă să dormim, specialiştii ne sfătuiesc să nu abuzăm de spray-urile sau creioanele nazale.

Acestea usucă mucusul şi nu dau voie sinusurilor să se cureţe. Nu-l folosiţi mai mult de trei zile!