VIDEO: Mituri despre operaţia de mărire a sânilor

1 2 jpg jpeg

Implantele cresc riscul de cancer mamar

Este răspândită ideea conform căreia posesoarele de implante mamare sunt mai predispuse riscului de cancer mamar decât femeile care nu au astfel de operaţii.

ÔÇ×Nimic mai fals! Cancerul de s├ón este un motiv serios de ├«ngrijorare pentru multe femei, ├«ns─â toate studiile ├«n domeniu demonteaz─â categoric acest mit, ┼či acest lucru trebuie explicat foarte clar pacientelor noastre. Implantele mamare nu cresc riscul de cancer mamar! Femeile cu implante mamare sunt supuse aceluia┼či risc de a dezvolta cancer de s├ón ca ┼či celelalte femeiÔÇŁ, spune Vangelis Vasalos, specialist chirurgie plastic─â ┼či microchirurgie reconstructiv─â la Spitalul Medicover.

Pot afecta capacitatea de al─âptare

Unul dintre cele mai comune mituri este cel conform căruia, după intervenţia de mărire a sânilor, femeile nu vor mai putea alăpta atunci când vor decide să devină mame.

ÔÇ×Din nou fals! Femeile care sunt s─ân─âtoase ┼či capabile s─â al─âpteze ├«naintea interven┼úiei de m─ârire a s├ónilor, vor putea face asta ┼či dup─â interven┼úie, implantele mamare neafect├ónd ├«n vreun fel glanda mamar─â. La r├óndul ei, al─âptarea nu afecteaz─â implantele mamare. Explica┼úia const─â ├«n faptul c─â pozi┼úionarea implantului se face fie subglandular, fie submuscularÔÇŁ, a subliniat chirurgul estetician. Implantele influen┼úeaz─â rezultatul mamografiei

O altă concepţie legată de intervenţia de mărire a sânilor este că implantele mamare afectează rezultatul mamografiei.

ÔÇ×Acest mit este str├óns legat de cel privitor la cancerul mamar, ┼či, de asemenea, v─â asigur c─â este fals. De fapt, femeile cu implante mamare de silicon au tendin┼úa de a ob┼úine rezultate mai concise la mamografie, deoarece tehnica presupune raze XÔÇŁ, afirm─â chirurgul Vangelis Vasalos.

Femeile în vârstă ar trebui să evite implantele

Există această temere a femeilor cum că, după o anumită vârstă, intervenţia de mărire a sânilor trebuie evitată.

ÔÇ×Singurul factor de care depinde interven┼úia de m─ârire a s├ónilor este starea general─â de s─ân─âtate a pacientei. ├Än cazul ├«n care pacientele sunt suficient de s─ân─âtoase pentru o interven┼úie chirurgical─â, atunci nu conteaz─â c─â acestea au v├órsta de 20 de ani sau v├órsta de 50 de ani. Se pot ob┼úine rezultate foarte bune la orice v├órstaÔÇŁ, ne explic─â chirurgul estetician.