VIDEO: Mituri despre operaţia de mărire a sânilor

1 2 jpg jpeg

Implantele cresc riscul de cancer mamar

Este răspândită ideea conform căreia posesoarele de implante mamare sunt mai predispuse riscului de cancer mamar decât femeile care nu au astfel de operaţii.

„Nimic mai fals! Cancerul de sân este un motiv serios de îngrijorare pentru multe femei, însă toate studiile în domeniu demontează categoric acest mit, şi acest lucru trebuie explicat foarte clar pacientelor noastre. Implantele mamare nu cresc riscul de cancer mamar! Femeile cu implante mamare sunt supuse aceluiaşi risc de a dezvolta cancer de sân ca şi celelalte femei”, spune Vangelis Vasalos, specialist chirurgie plastică şi microchirurgie reconstructivă la Spitalul Medicover.

Pot afecta capacitatea de alăptare

Unul dintre cele mai comune mituri este cel conform căruia, după intervenţia de mărire a sânilor, femeile nu vor mai putea alăpta atunci când vor decide să devină mame.

„Din nou fals! Femeile care sunt sănătoase şi capabile să alăpteze înaintea intervenţiei de mărire a sânilor, vor putea face asta şi după intervenţie, implantele mamare neafectând în vreun fel glanda mamară. La rândul ei, alăptarea nu afectează implantele mamare. Explicaţia constă în faptul că poziţionarea implantului se face fie subglandular, fie submuscular”, a subliniat chirurgul estetician. Implantele influenţează rezultatul mamografiei

O altă concepţie legată de intervenţia de mărire a sânilor este că implantele mamare afectează rezultatul mamografiei.

„Acest mit este strâns legat de cel privitor la cancerul mamar, şi, de asemenea, vă asigur că este fals. De fapt, femeile cu implante mamare de silicon au tendinţa de a obţine rezultate mai concise la mamografie, deoarece tehnica presupune raze X”, afirmă chirurgul Vangelis Vasalos.

Femeile în vârstă ar trebui să evite implantele

Există această temere a femeilor cum că, după o anumită vârstă, intervenţia de mărire a sânilor trebuie evitată.

„Singurul factor de care depinde intervenţia de mărire a sânilor este starea generală de sănătate a pacientei. În cazul în care pacientele sunt suficient de sănătoase pentru o intervenţie chirurgicală, atunci nu contează că acestea au vârsta de 20 de ani sau vârsta de 50 de ani. Se pot obţine rezultate foarte bune la orice vârsta”, ne explică chirurgul estetician.