VIDEO: Ce trebuie s─â ┼čtii despre cancerul la s├ón

1 2 jpg jpeg

Sânii mari nu cresc riscul de cancer mamar

Chiar dac─â ai fost ├«nzestrat─â de mama natur─â cu s├óni mai mari, asta nu ├«nseamn─â c─â ai un risc mai mare de a suferi de cancer mamar. Oamenii de ┼čtiin┼ú─â nu au g─âsit o asociere ├«ntre cantitatea mai mare de ┼úesut adipos ┼či celulele canceroase.

Cu alte cuvinte, mărimea sânilor nu influnţează apariţia cancerului la sân.

Însă, cercetătorii atrag atenţia că femeile trecute de menopauză care se confruntă cu obezitatea, au un risc crescut de a suferi de cancer mamar.

Deodorantele, un factor nociv

Ganglionii limfatici, localizaţi la nivelul axilei, pot apărea, în timpul, ca urmare a folosirii produselor antiperspirante. Studiile arată că deodorantele conţin toxine cauzatoare de cancer, care se eliberează în tot corpul.

Majoritatea deodorantelor, antiperspirantelor ┼či a altor lo┼úiuni de corp con┼úin parabeni, substan┼úe care s-au descoperit de c─âtre cercet─âtorii ├«n ┼úesuturile afectate de cancer.

Contraceptivele d─âuneaz─â?

Contraceptivele conţin, într-adevăr, hormoni care au fost asociaţi cu apariţia cancerului la sân. Însă, în ziua de azi, pilulele contraceptivele sunt mult mai sigure decât cele vechi, întrucât dozele de hormoni sunt mult mai mici.

Cu toate acestea, cercet─âtorii sus┼úin c─â este necesar─â efectuarea mai multor teste pentru a vedea dac─â metodele de contracep┼úie pe baz─â de hormoni duc sau nu la declan┼čarea cancerului mamar.