VIDEO: Ce nu ┼čtiai despre opera┼úia de remodelare a nasului

1 2 jpg jpeg

Unul dintre aceste riscuri este orbirea (probabilitate de 1 la 1 milion), problema fiind recunoscut─â de c─âtre medicii esteticieni. Este posibil ca persoanele care apeleaz─â la rinoplastie s─â nu ┼čtie care sunt riscurile la care se supun, ├«ns─â, cele mai multe dintre ei aleg s─â ri┼čte, pe principiul ,,nu mi se poate ├«nt├ómpla tocmai mieÔÇŁ.

Nerecomandat─â persoanelor cardiace

Opera┼úiile de remodelare a nasului nu sunt recomandate chiar tuturor persoanelor. Important de ┼čtiut este c─â cele care sufer─â de afec┼úiuni cardiace, pulmonare ┼či psihice nu pot apela la aceast─â interven┼úie chirurgical─â.

Pentru femei, vârsta minimă este de 18 ani

Dacă intervenţia se realizează înainte de această vârstă (18 ani la femei, 20 de ani la bărbaţi), pacienţii riscă deformarea nasului în timp. Chiar dacă operaţia ajută la obţinerea unui aspect plăcut, important este ca procesul de dezvoltare a oaselor nazale să se termine înainte de efectuarea unei astfel de intervenţii.

Este necesar─â purtarea unui bandaj

Dup─â ├«ndep─ârtarea bandajului (care trebuie purtat dou─â s─âpt─âm├óni dup─â interven┼úie), nasul este foarte umflat ┼či are un aspect nepl─âcut. Chiar dac─â ├«n c├óteva s─âpt─âmani el va c─âp─âta un aspect estetic, rezultatele finale vor ap─ârea numai dup─â ┼čase luni de la interven┼úie. Bine├«n┼úeles, perioada de recuperare depinde, ├«n mare parte, de organismul fiec─ârei personae.

Procesul de vindecare este unul complex

Printre nep─âcerile care pot ap─ârea ├«n perioada de vindecare se num─âr─â ┼či durerile de la nivelul nasului. Cu toate aceste riscuri ┼či nepl─âceri pe care le presupune aceast─â interven┼úie estetic─â, din ce ├«n ce mai multe persoane apeleaz─â la ea, ├«n r├óndul vedetelor devenind chiar o mod─â. Este cunoscut faptul c─â exist─â situa┼úii ├«n care este chiar necesar─â remodelarea nasului, din pricina unor dificult─â┼úi ├«n respirare.