VIDEO: Ce nu ştiai despre operaţia de remodelare a nasului

1 2 jpg jpeg

Unul dintre aceste riscuri este orbirea (probabilitate de 1 la 1 milion), problema fiind recunoscută de către medicii esteticieni. Este posibil ca persoanele care apelează la rinoplastie să nu ştie care sunt riscurile la care se supun, însă, cele mai multe dintre ei aleg să rişte, pe principiul ,,nu mi se poate întâmpla tocmai mie”.

Nerecomandată persoanelor cardiace

Operaţiile de remodelare a nasului nu sunt recomandate chiar tuturor persoanelor. Important de ştiut este că cele care suferă de afecţiuni cardiace, pulmonare şi psihice nu pot apela la această intervenţie chirurgicală.

Pentru femei, vârsta minimă este de 18 ani

Dacă intervenţia se realizează înainte de această vârstă (18 ani la femei, 20 de ani la bărbaţi), pacienţii riscă deformarea nasului în timp. Chiar dacă operaţia ajută la obţinerea unui aspect plăcut, important este ca procesul de dezvoltare a oaselor nazale să se termine înainte de efectuarea unei astfel de intervenţii.

Este necesară purtarea unui bandaj

După îndepărtarea bandajului (care trebuie purtat două săptămâni după intervenţie), nasul este foarte umflat şi are un aspect neplăcut. Chiar dacă în câteva săptămani el va căpăta un aspect estetic, rezultatele finale vor apărea numai după şase luni de la intervenţie. Bineînţeles, perioada de recuperare depinde, în mare parte, de organismul fiecărei personae.

Procesul de vindecare este unul complex

Printre nepăcerile care pot apărea în perioada de vindecare se numără şi durerile de la nivelul nasului. Cu toate aceste riscuri şi neplăceri pe care le presupune această intervenţie estetică, din ce în ce mai multe persoane apelează la ea, în rândul vedetelor devenind chiar o modă. Este cunoscut faptul că există situaţii în care este chiar necesară remodelarea nasului, din pricina unor dificultăţi în respirare.