VIDEO: Care sunt cele mai întâlnite semnale ale infarctului

1 2 jpg jpeg

Cele mai multe persoane care au suferit o astfel de problemă au fost înştiinţate cu saptămâni chiar luni înainte, însă nu au ştiut că aceste semne prevestesc infarctul.

Recunoaşterea semnelor unui infarct este foarte importantă, deoarece, de prezentarea rapidă la medic depind viaţa bolnavului şi evoluţia lui medicală ulterioară. Din acest motiv trebuie să ştiţi care sunt semnele care prevestesc infarctul, dar şi care sunt factorii care influenţează apariţia unei astfel de afecţiuni. Disconfort sau dureri la nivelul pieptului

Acesta este principalul semnal care te anunţă că eşti în pericol de infarct. Aceste senzaţii pot fi resimţite ca o durere, o presiune, dar şi episoade de pulsaţii în mijlocul pieptului care durează mai multe minute. Aceste stări pot apărea şi dispărea. De asemenea, durerile se pot extinde la nivelul umerilor, braţelor, spatelui, gâtului, gurii şi dinţilor.

Respiraţia dificilă cu sufocare

Persoanele predispuse unui infarct pot simţi că respiră tot mai greu, că se sufocă, deşi efortul fizic pe care îl fac nu este unul mare. Asta se poate întâmpla înaintea disconfortului de la nivelul pieptului. Uneori senzaţia de sfocare poate fi singurul simptom care anunţă infarctul la persoanele în vârstă sau la cele care suferă de diabet.

Deşi nu sunt la fel de des întâlnite ca şi celălalte simptome, persoanele care riscă că sufere un infarct pot să aibă pe perioade mai lungi de timp senzaţia de greaţă, de vomă sau chiar să transpire rece.