VIDEO: Află ce boli se ascund în spatele oboselii!

1 2 jpg jpeg

Cancerul

Una dintre afecţiunile care se manifestă şi prin oboseală este cancerul. De exemplu, în cazul leucemiilor, cel afectat este din ce în ce mai obosit şi poate să nu aibă alte simptome de boală.

De exemplu, chiar şi urcatul scărilor poate deveni o corvoadă. La unii pacienţi mai pot apărea petesiile, mici pete vineţii pe piele, şi umflarea ganglionilor. Şi în alte tipuri de cancer poate apărea oboseala, care mai poate fi însoţită de lipsa poftei de mâncare şi scăderea bruscă în greutate.

Boli de inimă

Insuficienţa cardiacă are drept simptom oboseala. Bolnavii nu mai fac cu plăcere nici măcar activităţile care îi relaxau, precum grădinăritul. Nu doar că se simte obosit, dar cel afectat găfâie, are dificultăţi chiar şi la mers şi respiră mai scurt, sacadat.

Mai pot apărea creşterea în greutate, picioare umflate, cât şi tusea.

Depresie

O persoană care se trezeşte tristă, mai obosită parcă decât atunci când a mers la culcare, poate să sufere de depresie. Totodată, mai pot apărea lipsa entuziasmului, scăderea în greutate sau dimpotrivă, un apetit ridicat, cât şi tulburări de somn.

Peste 350 de milioane de persoane din întreaga lume şi peste 2 milioane de români suferă de depresie, iar numărul persoanele care su stări depresive este într-o creştere alarmantă, se arată într-un raport recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, prezentat de Centrul de Consiliere şi Educare pentru Sănătate.

Anemia

Anemia feriprivă (cauzată de lipsa de fier din organism) se manifestă, de asemenea, prin oboseală. Diagnosticul este pus în urma unor analize de sânge. Potrivit ultimelor date, peste 600 de miloane de persoane din întreaga lume sunt afectate de această boală.