VIDEO: Află ce boli ascunde vederea înceţoşată

1 2 jpg jpeg

Primul lucru la care se gândeşte o persoană care suferă de astfel de tulburări este faptul că are o afecţiune a ochilor. În spatele unui astfel de simptom poate fi cataracta, o boală care apare mai ales la persoanele de vârsta a treia.

Se manifestă prin vedere înceţoşată şi prin dublarea imaginii. Şi dezlipirea de retină are drept simptom percepţia unui văl în câmpul vizual.

Tumorile pe creier pot avea ca simptom tulburările de vedere: poţi vedea ,,luminiţe" ori chiar îţi poţi pierde temporar vederea. Trebuie să te îngrijorezi dacă aceste simptome sunt asociate cu vărsături, dacă ai dificultăţi de vorbire sau dacă ai ameţeli.

Dacă eşti o persoană hipertensivă, poţi avea, în afară de dureri de cap şi stări de ameţeală şi tulburări ale vederii: apariţia de puncte luminoase sau negre.

O altă afecţiune care îţi înceţoşează vederea este diabetul zaharat. Printre celelalte simptome care trebuie să te trimită la medic se numără setea excesivă, scăderea în greutate, oboseala excesivă şi urinarea frecventă.

Pe principiul este mai bine să previi decât să tratezi, ai grijă să-ţi menţii vederea sănătoasă şi cu ajutorul alimentelor pe care le consumi.

Astfel, mânâncă fructe şi legume cu un conţinut bogat de beta-caroten, precum caisele, piersicile şi morcovii, dar şi alimente care au o sursă bogată de zinc: carne de vită, produse lactate, dar şi nuci şi seminţe de floarea soarelui. Indicate sunt şi alimentele bogate în acizi graşi Omega 3, precum sardinele, macroul, somonul, dar şi fasolea.