VIDEO: 5 exerciţii împotriva oboselii ochilor

1 2 jpg jpeg

Cei care petrec mult timp în faţa calculatorului sau televizorului clipesc mai rar. La fel se întâmplă şi cu cei care execută manevre laborioase, ce necesită atenţie. Din acest motiv, ochii se usucă, ceea ce duce la senzaţiile neplăcute de înţepături.

Şi varianţiile de temperatură, poluarea, fumul de ţigară şi purtarea de lentile de contact pot duce la astfel de simptome. Îndepărtarea factorilor de stres este primul pas pentru odihnirea ochilor, iar câteva gesturi vor completa recuperarea în timp scurt. 1. Clipiţi des timp de 30 de secunde, pentru a uşura umezirea ochilor. Hidratarea îndepărtează senzaţia de arsură.

2.

timp de un minut sub palmele facute căuş. Căldura degajată de palme va decontracta musculatura din jurul ochilor, iar pauza binemeritată îi va ajuta să se hidrateze.

3.

- executaţi mişcări cu arătătorul pornind de la colţul intern al ochiului, punct în care exercitaţi o uşoară presiune, continuaţi pe arcadă până la colţul extern (pe tâmplă), unde apăsaţi din nou, uşor, apoi alunecaţi uşor pe sub ochi şi reveniţi la punctul de start. Repetaţi de trei ori pentru fiecare ochi.

4.

– staţi în picioare, cu spatele drept şi privirea înainte. Coborâţi lent bărbia în piept, apoi ridicaţi capul şi lăsaţi-l pe spate. Reveniţi la poziţia de start şi întoarceţi capul, pe rând, la dreapta şi la stânga, de fiecare dată încercând să fixaţi cu privirea un punct situat cât mai în spatele vostru.

5. Staţi câteva minute în

Cu ochii închişi, mişcaţi-vă ochii ca şi cum aţi scrie un cuvânt cu ajutorul lor.

Dacă oboseala oculară apare des, păstraţi la îndemână lacrimi artificiale. Acestea hidratează ochiul şi completează gesturile de mai sus.